Föl, Szilveszterre!

2011. augusztus 30. 07:28

Kár olyasmiben reménykedni, hogy a gyerek hazaviszi a Nemzeti Hitvallást és a házi oltár örökmécsesénél meghitten együtt olvasgatják a szülőkkel.

2011. augusztus 30. 07:28
Andrassew Iván
Népszava

„Javaslom a Nemzeti Erőforrás Minisztérium rendkívül kreatív vezetőjének, Réthelyi Miklósnak, hogy ne csak diákos rajzverseny legyen arról, hogy mit jelent a tanuló ifjúság számára az új alkotmány, pláne a Nemzeti Hitvallás, és persze magyarságuk, és az, hogy egyáltalán ebben az országban élhetnek. Január elsejéig van még idő, meg lehetne szervezni egy zeneszerző-szövegíró, sőt költői pályázatot is. Tánccsoportokat, iskolai rockbandákat is el tudok képzelni egy össznemzeti hitvalló izén. (...)

De az is lehet, hogy arra a rövid időre, amíg ez az alkotmány, vagyis alaptörvény életben lesz, kár a gyerekeket ilyesmivel fárasztani. Kínos lesz majd később újra magyarázni nekik, hogy ezt a rettenetes, ostobaságoktól és anakronizmusoktól hemzsegő szöveget azért kellett eltörölni, mert az országot kormányozhatatlanná és pláne nevetségessé tette. És azt a kis nemzeti hitvallásos füzetecskét, amit Réthelyi bácsi volt oly kegyes ajándékba adni nektek, tegyétek el emlékbe. Arra figyelmeztessen egész életetekben, hogy nem lehet semmi olyasmit a népre erőltetni, amit az nem akar, és ami a néptől idegen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2011. augusztus 30. 13:00
Ááááá, kezdek lassan rájönni, mi a gond az ún. fideszesekkel. Kik tartoznak e cimke alá. Azok, akik olyan közegben asszociálódtak, ahol kétség nem fért ahhoz, hogy Andresew, Vásárhelyi, Lendvai mondhatják csak a tutit és ha lábukat lógázzák a Balatonba, akkor is több jár nekik, nagyobb díjazás - mit díjazás, egyenest kitüntetés -, mint azoknak akik ezt örökké kívülről nézhetik. Most pedig hiába 'dolgoznának' töretlenül görbedve a liberalizált lenini úton tovább, nem érdekli a kutyát sem, mit szuggerálnak. Nincs érte bankó, nem kanak aprót, nincs semmilyen sógor-koma-demizson juttatás. Leginkább perspektívájuk nincs. Csak a nagybüdös nihil és a lassan csupaszodó valahák. Hmmm. Ez elég alapos ok a kötözködésekre.
Peter8811
2011. augusztus 30. 12:40
Iván most azért mit vigyenek haza a gyerekek, Népszavát, vagy a Gyuri bácsi Nemzeti Ütemes Kiverőjét. Most már azé nektek is van Nemzeti hősötök. Nekünk a Hunyadi János a törökverő, nektek meg a Bolgár György az ütemes kiverő, Ő a félszemű törököt verte ki ütemesen.
tevevanegypupu
2011. augusztus 30. 11:52
Hat nem is lehetett az biztos, ugy eltunt az szdsz meg az mdf mint a pinty, az mszp most van eltunoben. Es torolje le a szajat Ivan, habzik..
de karatna
2011. augusztus 30. 11:49
Andrassew Iván (Népszava) Te hitvány hitehagyott, mesümed ! Te még a Tórát sem vagy képes elolvasni. Miért sajnálod mástól a nemzeti hitvallás szövegét. Ja hogy te nem vagy a nemzet része? Azt mindenki tudja. Hiszen csupán egy Magyarországi lakhellyel bíró magyar állampolgár vagy, akinek egykoron felmenőit ( nem is olyan régen) a magyar nép jósszándékkal befogadta, és most abból él, hogy szellemi köpetével telerondítja a környezetét. Ki olvas rajtatok kívül Népszavát? Ezt a csődbe jutott, több generációs magyarellenes judeobolsevik szennylapot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!