Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Emberarcút!

2011. szeptember 05. 07:24

Ha Orbán Viktor azt akarja, hogy a kicsi vállalkozók fizessenek, először tenni kellene valamit azért, hogy meg is kapják a pénzüket.

2011. szeptember 05. 07:24
Andrassew Iván
Népszava

„Olvasom, látom, hallom, nézem, hogy baj van, de ahol a baj, ott a megoldás is, és Orbán Viktor látja, hogy a költségvetésen ütődött százmilliárdos lyukat például úgy lehet befoltozni, hogy szigorítani kell az adóbeszedést.

Nem reprezentatív fölmérést végeztem a környezetemben. Sokan tartoznak adóval, áfával, hozzájárulással. A magánszemélyek kevesebben, és amúgy békeidőben nem túl jelentős összegekkel - száz-kétszázezer forinttal. Az egy évvel ezelőtti állapothoz képest annyi változott, hogy most már azok is tartoznak, akiknek nincs jelentős kölcsönük.

Ők ezt azzal magyarázzák, hogy kénytelenek elvállalni munkákat akkor is, ha számolni kell azzal, hogy a fővállalkozó nem fizet. Ami az áfatartozásokat illeti, már nagyon sokan csak akkor számláznak, amikor biztosan fizet a megrendelő. Ez kisebb összegeknél, az átmenetileg fizetésképtelen céggel föntartott, még megmaradt bizalmi viszonyban működik, de nagyobb tételeknél aligha. Ha az elmaradások okát keresik, végülis szinte mindig kiderül, hogy az állam, az önkormányzat az eredeti tartozó. Ha tehát Orbán Viktor azt akarja, hogy a kicsi vállalkozók fizessenek, először tenni kellene valamit azért, hogy meg is kapják a pénzüket. Mert egy darabig lehet azt harsogni, hogy a vállalkozók nem eléggé hálásak a kormánynak a paradicsomi környezet megteremtéséért, de jó ha tudja: ami papíron, az ő szemszögéből Paradicsom, az közelebbről sivatag.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2011. szeptember 05. 11:40
A Mandinernek ez az Andrassew a perverzitása? Vagy valóban ennyire megkerülhetetlen, hogy naponta látni kell ezt a hajléktalan pofát?
korona
2011. szeptember 05. 11:39
jav:ezeket a ti írásaitokat; ah=ha; vituális=vizuális
korona
2011. szeptember 05. 11:35
jav: kerdibilitásokat
korona
2011. szeptember 05. 11:34
Hát, Iván, a Kertész fajtársatok megnyilatkozása után ELVESZÍTETTÉTEK hitelességeteket, kedibilitásotokat. A Népszavák már csak a zsidók napilapjai (nyomtatott és online-k) lehetnek, mert, ha ezeket az ti írásaitokat egy magyar keresztény beveszi, súlyos rosszullét fogja érni. A Kertész , aki egész életében hazudott a könyveiben meg egyebütt, oda juttatott titeket, hogy most már egy kicsit sem vehetünk beneteket komolyan. Írhatok itt és egyebütt mélyenszántó gazdaságpolitikai esszéket, elemzéseket, véleményeket, de általánosítva a Kertészből, tudjuk, hogy HAZUDTOK. Már nem csak akkor hazudtok, ah kérdeztek, de vituális megjelenéstek is arra figyelmeztet, hogy ime: a hazudozás, az ámítás, a csalás, az uzsorázás modelljei vagytok. Azt a szobrot valamelyikőtökről fogják kifaragni és intő példaképpen a legforgalmasabb köztérre kiállítani. Orbánról meg ne is véleményezzetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!