Ússzál, b..meg!

2011. szeptember 30. 12:27

Tóta W. a fair play jegyében az összekötözött kezű hazai termelőket bevágná a medencébe avval, hogy „ússzál, b..meg”!

2011. szeptember 30. 12:27
Szabó Rebeka
HVG
„Tévedés, hogy a nagy kereskedelmi központok nettó munkahelyeket teremtenének. Ennek ellentmond számos nemzetközi kutatás; Magyarországon Kiskunhalason készült ilyen. Ez azt mutatja, hogy a munkahelyek száma enyhén csökkenő tendenciát mutat pusztán a kereskedelmi szektorban. És ebben még egyáltalán nincsen benne például az, hogy a helyi termelők tönkremennek. Ha tönkremennek, és helyükbe a kevés embert foglalkoztató nagybirtok lép, akkor csökken a vidék népességmegtartó ereje; az elvándorlók meg lehetnek városi szegények, képzettség híján. Azt az egyszerű összefüggés kéne látni, hogy több hazai termékből több hazai (adózó) munkahely lesz - importdömpingből nagyobb hazai munkanélküliség és növekvő szegénység. Aztán, naná, hogy az elszegényedő vidék Tescót követel. Mert már csak azt tudja megfizetni. Ez egy negatív spirál, amin nem segít a vak piaci fundamentalizmus. Nem segít Tóta W. hozzáállása, aki a fair play jegyében az összekötözött kezű hazai termelőket bevágná a medencébe avval, hogy »ússzál, b..meg«! A növekvő munkanélküliség, a humán tőke leépülése rövid és hosszú távon irtózatosan sokba kerül mindenkinek.

Ha egyszer a helyi élelmiszertermelés eltűnik, az nem jön létre újra, csak úgy a semmiből. Ha a helyét elfoglalja a konkurencia, akkor azt segítség nélkül, tudás, tőke és az erőfölény korlátozása nélkül piszkosul nehéz újra visszafoglalni. És akkor az említett problémákon túl kiszolgáltatottak is leszünk. Tóta W. mégis úgy gondolja, hogy a »piac« majd mindent megold, ahol meg rombol, az jól van úgy, szegény vidékiek, hát így jártak, nem versenyképesek. Ha valami igazán ostoba, belvárosi szöveg, hát az éppen ez.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemhivo
2011. szeptember 30. 17:19
......a ribike u.azt a szöveget tolja mint a magosz... Mellébeszél, ...pedig a képlet k.rva egyszerű: akarnak-e a vásárlók TÖBBET fizetni a termékekért,... támogatva a helyi gazdákat, termelőket? A többi csak rizsa.. Ha nem, akkor marad a tesco.
tommo
2011. szeptember 30. 15:52
Hú aztaqrva, hogy kiosztotta Tótát, csúcs a kiscsaj! Es nem is olyan rossz bőr, ha már itt tartunk http://static8.origos.hu/i/1107/20110714politkusa2.jpg
Atisz
2011. szeptember 30. 15:25
Okos leány ez a Szabó Rebeka, de végtelenül naiv is hiszen azt gondolja, hogy Tóta neki elhiszi majd azt, amit eddig konzekvensen elutasított. Rebeka, Árpin nevetni kell, nem magyarázni neki :)
nexialista
2011. szeptember 30. 15:03
húskölcsönzőt nyitottam
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!