Drága CBA, ugye nem tetszik a verseny?

2011. december 07. 16:31

A hipermarketek világa nem az önöké, drága és igénytelen CBA, lássuk be, nem is igazán értem, hogyan tudnák kezelni a Cora-hálózatot.

2011. december 07. 16:31
Seres László
Seres László
Hírszerző

„Hallgatnak, ha a nagy nemzeti pátoszra árnyék vetül; mondjuk az, hogy négy szakmai szervezet szerint is katasztrofális lehet a plázastop hatása: »veszélyt hordoz a gazdaság növekedésére és a foglalkoztatásra nézve, mélyíti a hatodik éve recesszióban lévő építőipar és a kereskedelem válságát, valamint hátráltatja a belső fogyasztás növekedését.« Nem baj, önök helyett is magyarázkodik a gazdasági tárca: »Magyarországon jelenleg 1 százaléknyi nagy és közepes vállalkozás uralja a kereskedelmi forgalom több mint kétharmadát (…) Az elfogadott törvény célja, hogy ez a folyamat megváltozzon, és helyzetbe kerüljenek a helyi és hazai kisvállalkozások, családi gazdaságok.« Nyílt beszéd.

Tényleg, és Gyurcsányékon kívül senkinek nem tűnt fel, hogy ez a lépés uniós alapelveket sért? Megszólalnak viszont, igaz, drága CBA, ha a saját érdekeiket kell közvetíteni? És minő véletlen, ez pont egybeesik a jelenlegi kormányzati akarattal. »Nem szeretném, ha a magyar hálózatok monopolhelyzetben lennének a hazai élelmiszer-kereskedelemben, de ha 60-70 százalék magyar kézben van, az lenne egészséges« - nyilatkozta Baldauf úr. Ez még ugyan távol van a kampányban jól megszponzorált baráti kormánypárt által célul kitűzött tervtől, de az irány stimmel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2011. december 08. 08:06
Jó lesz a gádzsóknak a cba is hiszen olyan szép, piros meg fehér meg ződ...
Akitlosz
2011. december 08. 04:21
A szlovák és egyéb külföldi rendszámos autó(so)k üldözése nem sért uniós alapelveket? Mi van az áruk és szolgáltatások szabad áramlásával? Csak smafu?
kalasnyikov
2011. december 08. 01:46
nem értem ....ez a seres maceszzabáló, aki a saját szarát is megenné, ha olcsóbban jutna hozzá ,mint várta..szóval egy ilyen csőgörény ne tudná,hogy melyik láncok olcsóbbak, jobbak, vevőbarátabbak?????nanemár kipatologatók...DDDDD
OrangeOrder
2011. december 07. 23:20
Édesapám, menj el a UK-be és számold össze, hogy hány Auchant meg Corát látsz ott. A Lidl meg bár jelen van Németországon máshol is - csak a legszutykabb csadoros-burkás bevándorlóknak árul bármit is. Ez van, ide meg ezt akarják mainstreammé tenni, na ne már. Ettől függetlenül nem zárkózom el 1-2 terméküktől, de nehogy már ők legyenek a minta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!