A miniszteriális tisztviselők mentális állapotáról

2012. január 26. 10:06

Türelmes és gondos pszichiáterekre volna szükség – nekünk, állampolgároknak pedig empátiára és megértésre kellene törekednünk.

2012. január 26. 10:06
Kálmán C. György
Magyar Narancs

„Érdemes különbséget tennünk közönséges (és gyakran igen szórakoztató) futóbolondok és a nyomás alatt összeroskadó emberek között. Dux László felsőoktatásért felelős leköszönt államtitkár-helyettes például teljesen igazi doktor, látott már felsőoktatási intézményt belülről, nyilván semmi baj az intelligenciájával sem – mégis olyanokat mond, hogy »a közgazdászképzésben megtanítják a diákokat az adóelkerülési technikára«, és ez bizony kiborítja nemcsak a közgazdászokat és közgazdászhallgatókat, hanem, mit szépítsük, bármely kicsit is gondolkodó embert. Dr. Dux, hangozhatna a visszavágás, meg abból él, hogy szerencsétlenebb embertársai betegek; vagy elgondolkodhatnánk azon, mennyi tudás mi minden rosszra használható; indulatosabbak egyszerűen a ló valamely hagyományos részével hoznák kapcsolatba a doktor urat.

Pedig dr. Dux nem futóbolond, bizonyára jó okkal került arra a magas posztra, amelyről nemrégen leköszönt; nem, őt elhasználta a hivatal és az élet, összeroppant a feladatok és a felelősség súlya alatt – segítségre volna szüksége. Márpedig ezt a támaszt a minisztériumok nyilvánvalóan nem nyújtják dolgozóiknak. Ezért, hogy munkatársak tömegével tűnnek föl nettó eszementnek, dühöngő őrültnek vagy csöndes mániákusnak. Hiába, no, nagy a nyomás, dübörög a törvénygyár, közben biztosítani kellene a normális működést, mindenki pénzre vár, és a nép szerető megbecsülése is várat magára. Különösen súlyosak lehetnek a mentális problémák éppen az oktatási államtitkárságon, holott a tisztviselők kiválasztásában nyilván nem volt szempont a szellemi teljesítőképesség törékenysége, vagy egyenesen megroggyant mivolta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Noel
2012. január 26. 13:29
Baromfej Kálmán C! Az volt a siker az om be mikor 2009 ben -véletlen betévedtünk egy mittudomén milyen állítólagos egyeztetésre-és a főosztvez közölte: Ők a Magyar Nemzetből tudják meg a dolgokat.Mentális bajok? Nálad gyűszűpöcs..
Julismama
2012. január 26. 12:39
blablablabalbla
Biomechanoid
2012. január 26. 11:43
Ha csak a miniszteriális tisztviselők mentális állapotával lenne baj! De láthatóan a mindenben jártas liberális publicisták elmeállapota sem stabil.
tarackos
2012. január 26. 11:41
Duxot jogosan rugdossák, nem tudok arról, hogy elnézést kért volna a baromságáért, a felsőoktos törvényért meg minimum életfogytig járna ennek a paksimogyorónak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!