Tatárszentgyörgy

2012. február 24. 08:07

A jobboldal mosakodik, azt mondja, nem ő a felelős. Hanem ki? Ki parolázik az újfasiszta nyelvet használó ötös számú Fidesz tagkönyv tulajdonosával?

2012. február 24. 08:07
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Tegnap volt három éve, hogy Tatárszentgyörgyön meggyilkolták Csorba Róbertet és ötéves kisfiát. A gyilkosok cigányokra vadásztak, áldozataikat véletlenszerűen választották ki. Csorbáék halála mégsem a véletlen műve volt.

Csurka 1992-es hírhedt dolgozatával kezdődött minden. Az új magyar demokrácia méltányos, tiszteletet sugárzó gondolkodás- és beszédmódját egyre inkább felváltotta előbb a türelmetlenség, majd a megbélyegzés, végül az elítélés hangja. A jobboldal jelentős részének lelke telítődött megvetéssel, gyűlölettel a zsidókkal, a kommunistákkal, a cigányokkal, a külföldiekkel szemben. Szótárukban a hazaáruló mindennapos kifejezés lett, nem kapjuk fel a fejünket patkánynak, rohadtnak, szemétládának minősítenek valakit.

A jobboldal mosakodik, azt mondja, nem ő a felelős. Hanem ki? Ki parolázik az újfasiszta nyelvet használó ötös számú Fidesz tagkönyv tulajdonosával? Ki tekintette rendes gyerekeknek a vonuló gárdistákat, a gyűlölettől fröcsögő jobbikos potentátokat? Ki nem mer, akar egyetlen egyenes mondatot sem mondani a cigánybűnözésről prédikálóknak?

Persze, tudom, hogy sok jobboldali demokrata van. De akkor ők miért hallgatnak? Miért hallgat az Akadémia elnöke, a tudós professzorok sokasága, a mérsékeltnek tekintett külügyminiszter és folytathatnám? Hallgatásuk vajon nem legitimálja a jobboldal radikálisait?

A gondolkodás és a nyelv változott először gyilkossá, aztán jöttek »radikális, nemzetféltő magyarok«, akik radikálisan cselekedtek. Mit radikálisan? Ocsmányul, ördögi módon. Gyilkoltak. Ártatlanokat, akiknek egyetlen bűnük volt a gyilkosok szemében: az, hogy szerintük nem voltak rendes magyar emberek, az hogy cigányok voltak.

Nem tudom, hogy van-e a jobboldalnak szégyenérzete, lelkiismerete a történtek miatt. Szerintem lehetne…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tomtyi
2012. február 25. 04:54
"A jobboldal mosakodik, azt mondja, nem ő a felelős. Hanem ki?">Hát TE, gyökér! No, most csak így hirtelen rákerestem a Gugliban: http://tudos.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=76613 http://nol.hu/belfold/a_romagyilkossagok_es_a_titkosszolgalatok__hazugsagok_halozata_
torresG4
2012. február 24. 22:58
"Nem tudom, hogy van-e a jobboldalnak szégyenérzete, lelkiismerete a történtek miatt. Szerintem lehetne…” ..neked persze nincsen, semmi közöd hozzá, hacsak az nem, hogy, kizárólag csak a te miniszterelnökséged idején történtek ilyen dolgok ...te szarban fuldokló féreg!
koronaszepe
2012. február 24. 19:06
"A gondolkodás és a nyelv változott először gyilkossá, aztán jöttek »radikális, nemzetféltő magyarok«, akik radikálisan cselekedtek. Mit radikálisan? Ocsmányul, ördögi módon. Gyilkoltak. Ártatlanokat, akiknek egyetlen bűnük volt a gyilkosok szemében: az, hogy szerintük nem voltak rendes magyar emberek, az hogy cigányok voltak." Ez így igaz, és kétség ne legyen, az itt tobzódók között is van olyan elvetemült, aki képes lenne bizonyos mennyiségű Csurka, Bayer, alkalmanként Orbán "elfogyasztása" után meghúzni a ravaszt. Szégyenérzet ezektől, ugyan, miniszterelnök úr, nem ismerik a fogalom jelentését.
Jancsipapa
2012. február 24. 18:15
Néró! Ki is volt hatalmon akkoriban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!