Nyílt levél Bauer Tamásnak, egykori SZDSZ-es tagtársamnak

2012. február 07. 13:43

Egy liberális demokrata számára nem vállalható az, amit a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc eddigi politikai pályafutása alatt tett, és amit ma is tesz.

2012. február 07. 13:43
Heindl Péter
hvg.hu

Kedves Tamás!

Megkaptam invitáló soraidat. A számos közösen vallott politikai érték hirdetésében, továbbá a Fidesz megbuktatásának ügyében szívesen működöm Veled együtt. A Demokratikus Koalíció keretei között azonban nem. Azt gondolom, egy liberális demokrata számára nem vállalható az, amit a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc eddigi politikai pályafutása alatt tett, és amit ma is tesz.

Egy politikus esetében fontos az, amit mond, de azért mégiscsak lényegesen fontosabb az, amit csinál. Gyurcsány nyilvános beszédeiben többnyire progresszív gondolatokat igyekezett közvetíteni. S vajon mit csinált eközben? Hatalmas ambícióval építette politikai karrierjét, miközben gyakorlatilag semmit sem valósított meg az általa hirdetett progresszív politikai célokból. Úgy is mondhatnánk: a hatalmat kizárólag az általa szavakban korszerűtlennek, reformokra szorulónak minősített államszervezet élén való egyre nagyobb befolyás megszerzésére használta.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2012. február 08. 12:19
Ugyan már, Heindl úr... Nincs jövőképük, nincs világos értékválasztásuk, nincs életképes megoldási alternatívájuk, nem látják Magyarország kitörési pontjait, csak a cselekvőképes (az önök olvasatában =autoriter) hatalom elleni öncélú küzdelem, a vita, a kétely, a mindent megkérdőjelezés öncélú igénye kovácsolja önöket egy látszólagos táborba, na ez az amit ma nem engedhet meg az ország. Értéksemlegességnek hazudott értékrelativizmus és értéktagadás helyett értékválasztásra; cselekvőképtelen, meddő vitatkozás és koalíciós taktikázás helyett felelős, cselekvőképes kormányzásra van ma szükség. Az, hogy önök Orbánt, a Fideszt vagy a jelenlegi kormány sokszor csakugyan nem elsőbálozó módszereit nem kedvelik, az az önök szíve joga, de a "buktassuk meg Orbánt azt' majd csak lesz valami" elég kevés programnak tűnik, pláne ilyen lejárt szavatosságú figurákkal, kiken a csokimikulással szemben nem csak a kakaóvaj vált ki, hanem a politikai-kormányzati alkalmatlanságuk minden kézzelfogható jele.
Autofocus
2012. február 08. 12:06
Amíg mi az országért dolgozunk, ti vitatkozzatok csak, legalább addig sem tartotok fel bennünket.
Soma
2012. február 07. 21:23
Érdekes tartalom! Szerintem Gyurcsány éppen úgy "vállalható", mint Bauer. Mi velük a gond? Aki ez egyiket elfogadja, az ne legyen finnyás a másik miatt.
hátakkor
2012. február 07. 18:53
Liberális? Demokrata? Bauer?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!