Tatárszentgyörgy és Zwickau

2012. február 28. 21:33

Magyarországon még az erkölcsi felelősséget is pártszempontok szerint osztogatná a jobboldal. A cigánygyilkosságok az előző kormány idején történtek – mondják.

2012. február 28. 21:33
Niedermüller Péter
Niedermüller Péter
Galamus

Azt kell mondanom, hogy a borzalmas cigánygyilkosságok a magyar társadalom emlékezetében sincsenek jelen, hatásával, következményeivel senki nem akar szembesülni – úgy teszünk, mintha a tettesek nem ebben a társadalomban nőttek volna fel, mintha nem ebben az országban jártak volna iskolába, dolgoztak volna, keresték volna a boldogulásukat. Becsukjuk a szemünket, és úgy teszünk, mintha a gyilkosok nem ennek a társadalomnak a tagjai lennének. S éppen ezért nem is viselünk felelősséget őrült tetteikért. Majd a bíróság elítéli őket, nekünk, a mindennapi életüket élő embereknek ehhez semmi közünk – a rendőrség, a nyomozás, a titkosszolgálat felelősségéről, hibáiról, előítéletekben gyökerező tévedéseiről pedig ma már csak akkor esik szó, ha ily módon is az előző kormányt lehet bírálni. (...)


Csak éppen Magyarországon még az erkölcsi felelősséget is pártszempontok szerint osztogatná a jobboldal. A cigánygyilkosságok az előző kormány idején történtek – mondják. S ezért azt gondolják, nekik nincs ezzel dolguk. Nem kell elítélniük a cigányellenességet, nem kell részvéttel fordulniuk a hátramaradottakhoz, nem kell azt mondaniuk, a cigánygyilkosságok borzalmait csak mi, együtt tudjuk feldolgozni, akkor, ha szembenézünk közös társadalmi felelősségünkkel. Képtelenek kimondani, hogy a cigányellenességgel, a rasszizmussal, az antiszemitizmussal, a szélsőjobboldali, újfasiszta ideológiával való közös szembefordulás az igazi nemzeti ügy – annak kellene lennie. (...)

Persze nincsenek illúzióim, a hazai jobboldal nem fog felhagyni eddigi politikájával – továbbra is arra és úgy fogja használni a szélsőjobboldalt, a szélsőjobb ideológiáját, ahogyan azt pillanatnyi politikai érdekei kívánják. Az a különbség, ahogyan Németországban és Magyarországon megemlékeztek az újfasiszta terror áldozatairól pontosan mutatja, mennyire távol áll ez az ország mindattól, amit európai értékeknek nevezünk. És ez mindannyiunk szégyene.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bélus
2012. február 29. 11:02
Péterkém! Így látják a Rózsadombról és Berlinből. El kellene látogatnotok Kelet-Magyarországra (nem az avasi lakótelepre testőrökkel). Végtelenül izléstelen, ahogy emberek holtteste mellett sütögeted a pecsenyédet!
Scarlet Crusade
2012. február 29. 10:59
Te NIEMANDMULLER, Hozzad kepest Nosferatu egy szivdogleszto adonisz... Javasolni fogom a CIA vallato szakosztalyanak, hogy hagyjuk a picsaba a vizes modszert, helyette a te kepeddel riogassak a terroristagyanus szemelyeket.
Biomechanoid
2012. február 29. 10:58
Niedermüllernek elment az esze.
OmegaMale
2012. február 29. 10:06
"továbbra is arra és úgy fogja használni a szélsőjobboldalt, a szélsőjobb ideológiáját, ahogyan azt pillanatnyi politikai érdekei kívánják." Gyűlölöm ezt a légkört, ahol bárki következmények nélkül cigózhat meg nácizhat másokat! A Galamus a szólásszabadság mellékterméke. Kb. ennyi a mondanivalójuk röviden (sokkal kevesebb leütésből meglenne): "Rajtunk kívül mindenki szélsőnáci nem-európai ostoba rohadék, de a mások fogják be a pofájukat, mert csak mi vagyunk európaiak, a Végső Egyetlen Igazság letéteményesei, csak mi vagyunk helikopterek. Sajnos nem írhatjuk le, hogy dögöljetek mind meg, de már beadtuk a kérvényt az EU-ba."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!