Széll-malom

2012. április 24. 07:23

Most úgy fest, a Széll Kálmán-terv és a konvergenciaprogram újratöltésének egyetlen célja az, hogy végre megállapodjunk az EU–IMF-párossal, Magyarország kapjon nemzetközi hitelkeretet.

2012. április 24. 07:23
Szajlai Csaba
Magyar Hírlap
„Persze elkerülhető lett volna a Széll Kálmán-terv 2.0 akkor, ha a »kétharmad« idejében kapcsol, és nem pusztán a vélt gazdaságpolitikai sikereket ünnepli. Például 2010 őszén komplett szerkezetátalakító programmal állhatott volna elő a Fidesz–KDNP – az akciótervek kevésnek bizonyultak. Ennek apropóján pozitív visszajelzést kaptunk volna a külföld, a piacok és az EU részéről. 

Nagy kár, hogy a kályhához tértünk vissza, ráadásul nem is olyan rossz világpiaci környezetben. És micsoda pénzügyi »adottságokkal«! Brüsszel simán lenyelte a magán-nyugdíjpénztári vagyon államosítását, az érintett szektorok pedig a különadókat. 

Most úgy fest, a Széll Kálmán-terv és a konvergenciaprogram újratöltésének egyetlen célja az, hogy – miként fentebb említettem – végre megállapodjunk az EU–IMF-párossal, Magyarország kapjon nemzetközi hitelkeretet. Ennek még feltétele, hogy jogállamnak is tűnjünk Brüsszel szemében. 

Ha ez összejön – mármint az EU–IMF-kölcsön –, akkor lehet csak sikeresnek minősíteni az új programot. Ám a nemzetközi hitel megléte még korántsem jelenti azt, hogy Magyarország prosperáló gazdaságú uniós tagállam lenne.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilice
2012. április 24. 17:28
Szerintem ez a Széll 2.00 csak arra jó, hogy mentesüljünk a a kohéziós alap felfüggesztésétől.
Felebarát
2012. április 24. 13:59
mocskos ballib méédia,... jah ez nem az...vagy...
Tyrker
2012. április 24. 10:33
Szajlai rendkívül tisztán látja a helyzetet.
kjkj945
2012. április 24. 09:57
Itt a harcos http://www.youtube.com/watch?v=7NWYc1niosQ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!