Helyes a rabmunka

2012. június 25. 14:42

Politikusként egyébként helyesnek tartom az elítéltek rabgazdaságon belüli és kívüli foglalkoztatását is.

2012. június 25. 14:42
L. Simon László
Heti Válasz

A BV-sek több környékbeli mezőgazdasági vállalkozónál végeznek kihelyezett munkát. A mi cégünknél végzett munka természetesen teljesen független a képviselőségemtől, és országosan megszokott gyakorlat. A mi környékünkön a leggyakrabban a gyümölcsbetakarításban tevékenykednek. Mindez hivatalos vállalkozói szerződéssel történik, a foglalkoztató egy sor biztonsági előírást is vállal, a fizetendő vállalkozói díj az elítélteket őrző fegyőrök díját is tartalmazza. Kizárólag munkanapokon, napi hat órát dolgozhatnak az elítéltek, akik ezt nagyon szeretik a kinti munka lehetősége miatt is.

Hogy a foglalkoztatók által kifizetett díjból mennyit kap meg a rabtartási költségek levonása után egy-egy elítélt, nem tudom, de nem is tartozik rám. (...)

Politikusként egyébként helyesnek tartom az elítéltek rabgazdaságon belüli és kívüli foglalkoztatását is.

Miniszterelnök úr nálunk tett látogatáskor az éppen a szőlőben dolgozó elítélteket is megnézte, röviden elbeszélgetett velük a helyzetükről és a munkájukról.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. június 26. 08:16
Igazságtalan dolog: az állam hagyja a becsületes embereket lakás nélkül nyomorogni, éhen halni, bűzözőkről meg akár halálukig gondoskodik!
állami autót nekemis
2012. június 26. 07:47
Magam is szedtem gyümölcsöt úttörőként a 80-as évek Romániájában, szintén egy bölcs államférfi útmutatásai alapján, szedtek a rabok, a gyári munkások valamint a kiskatonák is, igaz ott már kissé előrehaladottabb volt a NER.
huttinger
2012. június 25. 23:03
"""Miniszterelnök úr nálunk tett látogatáskor az éppen a szőlőben dolgozó elítélteket is megnézte, röviden elbeszélgetett velük a helyzetükről..."""" Na menjetek a picsába.. :-) """...elbeszélgetett velük a helyzetükről...""" Egy elítéltnek mi lehet a helyzete? :-) Te figyelj egy picinyt L.Simon! Elmondanád nekem, hogy miért nem az 1 millió új munkahelyre koncentrálsz? Gondolom jóval olcsóbb rabokat alkalmaznod, mint valódi munkaerőt? Olyan szépen megborotválkoztál...vagy inkább vedlettél egy új arcbőrt?
parafin
2012. június 25. 21:15
"díjakat nyertem jellemem tisztasága politikusi alkatom és kompromisszumkészségem korunk legnagyobbjai közé emelt s életem derekán felavatták daliás termetem első monumentális emlékművét ... már a szar szagát sem érzem" Írta vala a Kulturális Államtitkár Úr, mielőtt rabok kezdtek dolgozni a gyümölcsösében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!