Mengele

2012. július 05. 12:34

Méltatlan az elpusztított százezrek emlékéhez, ha a holokausztot bármelyik oldalról is aktuálpolitikai játékszernek tekintik.

2012. július 05. 12:34
Czene Gábor
Czene Gábor
NOL

A szocialista Korózs Lajos úgy gondolhatta, nem mindenkinek egyértelmű, mennyire felháborító az a vegzatúra, amely a rokkantsági nyugdíjak felülvizsgálata körül zajlik. Ezért beemelte a képbe a vészkorszakot. A kormány szerinte Széll Kálmán Terv helyett Mengele-tervet hajt végre: ahogyan annak idején az auschwitzi haláltábor náci orvosa tette, most is »egy ujjmozdulattal minősítenek munkára alkalmasnak végtag nélküli embereket«. (...)

Az ilyesmi önmagában nem lenne rendkívüli a magyar közéletben, csakhogy ebben az esetben különösen kényes a terep. Méltatlan az elpusztított százezrek emlékéhez, ha a holokausztot bármelyik oldalról is aktuálpolitikai játékszernek tekintik. Sokadlagos szempont, de a módszer az MSZP számára is kontraproduktív: az ilyen verbális túlkapások táplálják a vádat, hogy a baloldal cinkelt lapokkal játszik, és csak az ellenfél lejáratására húzza elő az »antiszemita kártyát«.

A szocialisták ritka örömet szereztek a Fidesz szóvivőjének, aki ezúttal úgy érezhette, végre kiadhat olyan közleményt, amely köszönő viszonyban van a valósággal. Selmeczi Gabriella nem mulasztotta el leütni a magas labdát. Visszautasította a mengelés párhuzamot, az MSZP-s politikus szavaira pedig prózai magyarázatot talált: »Nyilván hőgutát kapott.«

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
őshonos
2012. július 05. 17:40
Ez egy nagyon hülye ember.Látszik,hogy végig sem gondolta a hasonlatot.Akit egy új pattintással munkára küldtek annak esélye volt a túlélésre.De nem ez a lényeg:kiváncsi vagyok lesz-e ezért felelősségre vonás mint Zuschlag esetében?
Jason Bourne
2012. július 05. 16:11
Korózs et.-nak nem jött be a "nácizás", aMazsihisz elhatárolódásra szólija fel a szocik elnökségét: http://hvg.hu/itthon/20120705_mesterhazy_mengele_terv Ezt Korózs et. se gondolta volna, azt hitte ezzel a nácizással jó pontot szerez a zsidók körében. Hát ez most nem jött be, a Mazsihisz korrektül reagálta le.
justiceforhungary
2012. július 05. 15:08
''Méltatlan az elpusztított százezrek emlékéhez, ha a holokausztot bármelyik oldalról is aktuálpolitikai játékszernek tekintik.'' Bölcs és emberi gondolatmenet.
Jason Bourne
2012. július 05. 14:19
Nagyon helyes amúgy, hogy kiszűrik a mű-rokkantnyugdíjasokat. Van egy ismerős család, apu-anyu rokkantnyugdíjasok mindketten (apunak fél tüdeje van, anyu sérvre műtött), kapják is az állami pénzt, miközben apu Németbe' jár melózni, mint hegesztő, havi 3-400k huf-ért anyu meg egy konzervgyárba feketézni napi 10 órában... Faramuci egy helyzet, annyi szent...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!