Szebb jövő idő

2012. augusztus 14. 14:20

Jó lenne, ha mindenki a saját szerepét játszaná ebben a régi drámában. A rendőr garantálná a biztonságot, az állampolgár a törvénytisztelő életvitelt.

2012. augusztus 14. 14:20
Hajba Ferenc
NOL

„A romák sem Devecserben, sem másutt nem akarnak olyan jövőt, ahol lehúzott redőnyök mögül kell figyelniük az utcán randalírozó félkatonai szervezeteket, ahol a gerjesztett viszályok családokat tesznek tönkre, a felhergelt, kiábrándult társadalomban származása miatt fordulhat a férj a felesége ellen vagy fordítva. Ahol pszichológusok kezelik a gyerekeket betyárok, gárdisták, verőemberek mocskolódása, fenyegetése miatt. Ahol – Európa szívében, az unió családján belül – a rendőrség tétlenségével legitimizálja a törvénytelenséget.

A magyar állam által elhagyott romák még nem tűzték ki Magyarországon a Cigány Állam megalapításának célját. De formális önvédelmük szervezésének a gondolata – belső viták közepette – már megérett bennük. Az indulatok, a kétségbeesés és a félelmek által életre hívott szervezetek pedig magukban hordozzák a nyílt konfliktusok veszélyét. Jó lenne, ha mindenki a saját szerepét játszaná ebben a régi drámában. A rendőr garantálná a biztonságot, az állampolgár a törvénytisztelő életvitelt. A politika végre szakszerű választ adna a szegénység kihívásaira. A rendet szabadság szülné. A kő pedig nem félnótások markába simulna, hanem házakat építenének belőle.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feri57
2012. augusztus 16. 13:52
A gárdával az a baj, hogy szalonképtelen és primitív iskolázatlan sikertelen munkanélküli hordából áll.
feri57
2012. augusztus 15. 17:19
Ma egyre több magyar éll putris szinten egyre silányabb életvitellel. Kizárólag bűnözésből élnek ezt mindannyian tudjuk, de tabu témaként kezeljük. Ki a felelős ezekért? a magyarok gyilkolásra termettek ezt a történelem során tapasztalhattunk. igaz egyre kevesebb a magyar az országba talán 50 ha van a többi kevert és bevándorolt, nos ezek uszítanak kavarják a sza...rt szegény cigányaink ellen uszítgatnak polgárháborút akarnak a bakancsuk térdik magyar vérbe gázolna.
Hajdú Sógor
2012. augusztus 15. 16:13
Speciel cigány gárdisták is vannak. Azokra hogy varr gombot?
Amarkod
2012. augusztus 15. 09:50
"A magyar állam által elhagyott romák még nem tűzték ki Magyarországon a Cigány Állam megalapításának célját." Ezen a hülye érvelésen, én még gondolkodnék egy kicsit. Nem is fogják. Megnyugodhatsz. Mert ott lenne csak igazán szegénység. "Az indulatok, a kétségbeesés és a félelmek által életre hívott szervezetek pedig magukban hordozzák a nyílt konfliktusok veszélyét." Kiről beszélsz a jogvédőkről? Akik azok jogait védik, akik semmilyen emberi normát nem bírnak betartani. "Jó lenne, ha mindenki a saját szerepét játszaná ebben a régi drámában. A rendőr garantálná a biztonságot, az állampolgár a törvénytisztelő életvitelt." Igen jó lenne. Jó lenne, ha a rendőr garantálná, hogy MINDENKI betartja a törvényeket. "Ahol pszichológusok kezelik a gyerekeket betyárok, gárdisták, verőemberek mocskolódása, fenyegetése miatt." És ahol az embereknek, semmilyen segítség nem jut, ha kirabolják, megverik stb., őket. Végezetül: Hazudozz máshol, mert itt ezt már nem tudod eladni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!