A parlamenti ellenzék még a néhány ziccerét is kihagyja

2012. szeptember 25. 11:46

Amennyiben az ellenzék egységesen nem nyom gombot, persze lehet gyalulni, de- és obstruktivitással vádolni, azonban a határozatképesség fönntartása mégiscsak a kormánytöbbség föladata.

2012. szeptember 25. 11:46
Szegő Péter
HVG

„Miközben a közélet végletekig hevített, és megy a szájalás a kormány bukásáról és az ellenzék megleckéztetéséről, a parlamenti képviselők a napirendi pontok jó részénél a gombnyomás helyett, a folyosón vagy a büfében múlatják az időt. Például az interpellációknál. Nemegyszer fordul elő, hogy a kormányt az ellenzéki »nem«-ek mentik meg, vagyis azok nélkül nem lenne meg a határozatképességhez szükséges 194 szavazat.(...)

Amennyiben az ellenzék egységesen nem nyom gombot, persze lehet gyalulni, de- és obstruktivitással vádolni, azonban a határozatképesség fönntartása mégiscsak a kormánytöbbség föladata.(...)

Nyilvánvaló tehát: egy ilyen lépés nem vágná haza a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, de azt joggal várhatják el az ellenzék hívei, hogy ha már a kormány megannyi erőfeszítésre kényszeríti őket, akkor választott képviselőik legalább némi munkára ösztökéléssel viszonozzák ezt a kormánypárti honatyáknak és -anyáknak.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MérlegElőd
2012. szeptember 25. 16:53
Függetlenül attól mit hagyott ki a parlamenti ellenzék vegyük/vegyék már észre, az emberek meghatározó többsége nem olyan ostoba, hogy újra magára húzza a régi fosztogatóit. A maszop ugyanakkor azt az elvet követi, hogy a többi ellenzéki tömörülés vagy az ő szekerét tolja, és annak segít, vagy senkiét. Magyarán, mindenképpen ők akarnak újra hatalomra kerülni. Akkor most mi értelme van ennek a dumának és fitogtatásnak? SEMMI! …még hogy parlamenti ellenzék…?! Azt latolgassák már, hogy a felejthető/felejtendő maszop után kit kellene támogatni, és azt elő kell húzni végre a sifonérból, mert be kell dobni a köztudatba. A maszop pedig nyugodjék békében! Utána díszmenetben mehet a fidess is, és akkor kezdődhetnek a valódi felelősségre vonások, és a posztkommunisták és haszonlesőik egészének eltakarítása a közéletből.
1120
2012. szeptember 25. 15:29
A HVG aztán jól "bevásárolt" néhány "újságíróval"... Sikerült leigazolniuk a Magyar Újságírás Legpökhendibb Alakját (tótavé), most meg itt van ez a gyerek, aki akkor is ír, ha egy megveszekedett (ép) gondolat sincs a fejében. Valaki igazán szólhatna neki, hogy 263 kormánypárti képviselő van, vagyis közülük akár 70 is hiányozhatna - még úgy is határozatképes maradna a Ház. (Még azzal együtt is, ha ezen felül egyetlen ellenzéki képviselő sem lenne benn az ülésteremben...)
kaktuszvirág
2012. szeptember 25. 14:08
Javasolnám az ellenzéknek,hogy a Tendelende téren,mindjárt a régi hugyozó mellett fejtsék ki az aktivitásukat!
orbán(c)
2012. szeptember 25. 13:36
Ha emlékeim nem csalnak a baltás nem túl sokat nyomott 8 év alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!