Október 24.

2012. október 24. 08:13

Bajnai Gordon visszatért és ez jó hír minden demokratának. Beszéde méltányos és előremutató volt.

2012. október 24. 08:13
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Gréczy blog

„Bajnai Gordon visszatért és ez jó hír minden demokratának. Beszéde méltányos és előremutató volt. Az Együtt 2014 nevű esernyő kinyitása a demokratikus ellenzéki összefogás kezdete lehet. Beállt alá a Haza és Haladás, a Milla, a Szolidaritás és a Kuncze Gábor vezette Szabadelvű Polgári Egyesület.

Látható, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon beszédében több közös elem is felbukkant: mindketten elvetették azt az ostobaságot, hogy az elmúlt húsz év, és benne az elmúlt nyolc év ugyanaz lenne, mint az utóbbi kettő. Hasonló gondolat, hogy nem kormányfőt, hanem rendszert kell váltani és az összefogás igénye is. A DK pozíciója egyértelmű és világos.

Amúgy látni kell, hogy a három parlamenti demokratikus párt közül ma egyedül a Demokratikus Koalíció állt ki Bajnai mögött - az MSZP és az LMP komoly dilemmáknak néz elébe. (Az a DK, amely egyedüli pártként volt képes arra, hogy egy hónap alatt kétszer több ezer embert tudjon utcára hívni tiltakozni...) Persze, lehet mondani, hogy a DK-t és vezetőjét Bajnai Gordonnal összeköti a 2006 utáni kormányzás, az IMF szerint közösen sikeres válságkezelő munkájuk, de most ennél is fontosabb a közös felismerésük: az összefogás szükségessége.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
őshonos
2012. október 24. 14:32
Zsótika! Semmi nem történt,most mindenki új demokrata.Ugyanaz a helyzet,mint 1989-ben mindenki újnak nevezett mindent,mintha attól változott volna valami.Dörmögő Dömötör/Kuncze/is előkerült.Gratulálok.Nagyapámat idézve:az őszi szél összehordja a szemetet.Förmedvényed végén írod az IMF szerint is sikeres válság kezelést végzett.Persze a válságot meg más hozta össze mi?Vagy először összehozták a válságot,és utána minden cselekedetüket beszorozták mínusz eggyel.Ez volt a sikeres válságkezelés???Ne felejtsd el kis Petrovom,Bajnai ugyanúgy benne volt a válság összehozásában,mint főnököd a magyar Fred Aster,mostanában Avas szakértő.
Jason Bourne
2012. október 24. 12:52
"A DK pozíciója egyértelmű és világos." A bányászbéka segge alatt van a ti poziciótok, ahogy mondani szokták. A tegnapi tüntin az érdeklődő "tömeg" nagysága is ezt sugallja.
stalin
2012. október 24. 12:50
zsóti, növeszthetsz kétágú nyelvet mint a kígyó, ezután egyszerre két segget kell majd nyalnod !!-nehéz megélhetés elé nézel !
Kala pál
2012. október 24. 12:49
Mehettél volna gazdáddal sarat taposni,hogy hasznosat is cselekedj! http://www.beol.hu/bekes/kozelet/gyurcsany-megerkezett-battonyara-467591#ArticleCommentsContainer
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez