Az árkok betemetése ettől a kormánytól nem várható

2012. október 02. 10:08

Az már egy széles társadalmi összefogással felhatalmazott, baloldali kormány feladata lesz.

2012. október 02. 10:08
Korózs Lajos
MSZP.hu

„A Nemzeti Elszegényedés Kormánya megdöbbentő arányban - az elmúlt évben például 160 ezerrel - növelte a szegények számát.

A Nemzeti Elszegényedés Kormánya ezt szegényellenes intézkedések egész seregével érte el. Az igazságtalan, egykulcsos szja, a jóléti juttatások minimálisra csökkentése, a nyugdíjak értékének csökkentése, a rokkantnyugdíjak megvonása, a gyógyszerkassza kifosztása, az áfaemelés, a gyermekétkeztetés felszámolása, a munkanélküli ellátás idejének harmadolása, és még egy tucat megszorítás után pár milliárd forintos költségvetési megtakarításért reményében most a segélyezési plafon bevezetése következik?

A Nemzeti Elszegényedés Kormánya két évét a jövedelmi árkok betemetése helyett azok mélyítésével töltötte. Ez idő alatt, akinek korábban tisztes megélhetésben volt része, mára jó eséllyel szegény lett, aki pedig szegény volt, még szegényebb lett. Miközben a 100 legnagyobb adózó 2010 óta mintegy 250 millió forint adókedvezményt vehetett igénybe, a kormány egymillió új, létminimum alatt élő magyart teremtett!

Az árkok betemetése ettől a kormánytól nem várható. Az tehát már egy széles társadalmi összefogással felhatalmazott, baloldali kormány feladata lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tade7
2012. október 02. 17:43
Egyszer már nagyon szeretnék valami olyat hallani valamelyik balliberális faszjankó szájából,ami legalább köszönőviszonyban van a valósággal!
yetee
2012. október 02. 15:36
Agyhalott narancsdroidok,botrány,amit ti kommentelés cimén műveltek!
gvarga10
2012. október 02. 15:18
Jó,jó,itt van ugye az IMF,az EU,nem fogjuk a válságra sem,szóval ásnánk mi,ahogy mondod, csak azt ne felejtsd,hogy elloptátok még az ásónyelet is!
Peter8811
2012. október 02. 15:17
korozs elvtárs el kell menni teljesitménybérben dolgozni, 90% adó/járulékért, jobb mint egy holokauszt tábor aztán ha szerencsés vagy el is mehetsz 70 évesen nyugdíjba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!