Válasz Ertsey Katalin törvénysértésére

2012. november 29. 14:46

A jelek szerint már Ertsey Katalin is minimum cikinek érzi az izraeli állampolgárságot, mely fejleményt örömmel fogadok.

2012. november 29. 14:46
Novák Előd
Jobbik.hu

„Értettem én a viccet, csak nem szeretem, ha hazánk Izrael általi gyarmatosításáról van szó – röviden így foglalható össze Ertsey Katalin LMP-s képviselő humorosnak szánt, de az adatvédelmi biztos szerint törvénysértő válasza a közérdekű adatigénylésemre.

Bár sajnos életszerű, hogy az LMP képviselője izraeli állampolgár, leveléből nyilvánvalóan tudtam, hogy válaszadási kötelezettsége alól ilyen polgárpukkasztással akar kibújni. Én azonban képviselői eskümet komolyan véve tájékoztattam a nyilvánosságot nyilvánvaló hazugságáról, s magyarázkodjon ő, ha akar. A jelek szerint már Ertsey Katalin is minimum cikinek érzi az izraeli állampolgárságot, mely fejleményt örömmel fogadok.

A Simon Perez izraeli államelnök által meghirdetett felvásárlásunk kapcsán legalább olyan morbid humorizálni, mint amilyen az MSZP-s politikusbűnöző Zuschlag János elhíresült vicce volt a Terror Háza előtt a hidegben, miszerint a zsidók legalább nem fáztak, amikor állítólag »befűtöttek« nekik.

Dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke megerősítette dr. Jóri András adatvédelmi biztos korábbi állásfoglalását, eszerint »az országgyűlési képviselők kettős állampolgárságára vonatkozó adat (...) közérdekből nyilvános személyes adat. Ez azt jelenti, hogy a képviselők kettős állampolgárságára vonatkozó tájékoztatást (...) maguk a képviselők mint közfeladatot ellátó személyek is kötelesek bárki számára megadni.«

Ertsey Katalin mindennek tudtában adott komolytalan választ, így ugyanolyan törvénysértést követett el, mint ha a vagyonnyilatkozatát viccelte volna el, illetve hasonló jogsértés lett volna, ha az LMP a vesztes földpályázatok kikérésére válaszul a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet kedvenc vicceit kapta csak volna meg. Ha az LMP képviselője nem ad érdemi választ az állampolgárságára, azzal minapi belharcukban tett nyilatkozatát, miszerint frakcióvezetésük megválasztása »az ocsmány politikai alkuk és kontraszelekció diadala volt«, tágabb összefüggésbe helyezi, s magáról is hasonló bizonyítványt állít ki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
húdeciki
2012. november 30. 09:51
A jobbik szavazók nagy részének tényleg egy csepp esze sincs? A képviselőitek rendre odadobják nektek ezt a koncot, ti meg egymásnak estek és a zsidókat szídjátok. Kezdjük ott, hogy minden alapot nélkülöz az a felvetés, hogy izraeli-magyar kettős állampolgárok ülnének a Parlamentben, ti meg egy jobbikos kiszólás után három nappal már kész tényként kezelitek, hogy de igen is. Novák Elődnek nincs joga a képviselőtársait semmire sem kötelezni, főleg nem e-mailben, határidőkkel. Gyöngyösi Mártonnak nincs joga törvényjavaslati szinten megkülömböztetni az izraeli-magyar kettős állampolgárokat minden más kettős állampolgártól se neki, se Novák Elődnek, főleg nem úgy, hogy erre semmiféle oka vagy indoka nincs, a pártja és a személyes beállítottságán kívül. Ertsey Katalin válasza volt a minimum, amit ez az egész beteg jobbikos felvetés megérdemelt, ebben nincs semmi törvénysértő. Ha a Jobbik és a hozzájuk csatlakozott idegengyűlölők, akik ettől érzik magukat hazafinak, nem ágaskodna minden ok nélkül Izrael és a zsidók ellen, akkor fele ennyit nem lenne ez téma és nektek nem kéne állandóan emiatt panaszkodni. Az pedig, hogy egy kivágott, hiteltelen, agyonhasznált videórészletre hivatkozva esküdöztök hogy Izrael felvásárolja Magyarországot, nem több a Fidesz demagóg elmúltnyolcévezésénél. Dávid kutat ásot, a filiszteusok betemették, ettől a filiszteusok nem lettek se gazdagabbak, se jobbak, csak szemetebbek, erre megy a Jobbik is, ti meg mentek utánuk. Ha szeretitek a hazátokat, akkor a jóhírén és a jólétén munkálkodjatok és ne azon, hogy a zsidók meg Izrael ellen uszultok. Tisztelettel: egy magyar
Justicia
2012. november 30. 01:21
Egy - mindenholösszeesküvést szimatoló - ismerősöm szerint a jobbikos kirohanás mögött is a fidesz áll. Egyrészt ezzel akarják elterelni a figyelmet a regisztráció törvényesítéséről, másrészt megkezdték a jobbik amortizálását. Lehet, hogy elintézik a párt törlését (ráadásul az ellenzék is támogatja ezt, tehát a fidesz malmára hajtja a vizet). Ha nincs jobbik, a szavazók könnyen a fideszre voksolnak 14-ben. Azért is sunnyognak e témában, semmi érdemleges elhatárolódás nem történt. Erre mondaná Kohn bácsi, hogy Ügyes !! (vajon Gyöngyösinek mennyit ígértek ?)
huttinger
2012. november 29. 22:01
"""Válasz Ertsey Katalin törvénysértésére""" Te idióta turultojás! Jobb lett volna ha elkussolsz. Megszívattak. Nem kicsit, nagyon. Már ketten vagytok Gyöngyösivel akit pofán kéne köpni influenza terméssel.
Justicia
2012. november 29. 21:19
Úgy látom, egyeseknek ez itt a kurucinfo vagy a barikád.hu- Nagyon szegényes dolog ám egy mindenki által megvetett ideológiát röfögni, szánalmasak, de még inkább röhejesek vagytok. A történelem nem ismerése nem mentesít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!