Miért csak a kommentelőnek van joga?

2012. november 15. 08:47

A közszereplőnek miért nincs joga megvédeni magát? Interjú.

2012. november 15. 08:47
Papcsák Ferenc
FN24

Ez már az. Ön saját maga böngészi a kommenteket, vagy van rá kommunikációs apparátusa?

Van erre sajtófigyelőm. Nyilván több ezer olyan hozzászólás született a rólam és a politikustársaimról szóló cikkek alatt, amely peresítés tárgyát képezheti, de a munkatársaim csak az egészen extrém kijelentésekre hívják fel a figyelmemet. Engem is megillet a véleménynyilvánítás szabadsága, egyes orgánumok mégis kétségbe vonják a jogomat arra, hogy sértő megjegyzéseket perre vigyek.

Legföljebb értelmetlennek ítélik. Megér egy pert az önre vonatkozó »igazi pojáca ez is, taigetosz pozitív« komment?

Egy kilencvenes évek eleji alkotmánybírósági döntés kimondja: a közszereplőnek az átlagosnál többet kell elviselnie. Rágalmakat, hazugságokat, a becsület csorbítására alkalmas tényeket, kijelentéseket azonban senki sem köteles elviselni. Én sem vagyok köteles. Gyurcsány Ferenc sem köteles. Senki sem köteles.

Csupán azt feszegetem: a pojácázás ügyvédi megbízást indokló kategória?

Fordítsuk meg! Elképzelhető, hogy sérti egy közszereplő érzékenységét az ön által idézett komment? A válaszom: vannak képviselők, akik érzékenyek, és vannak, akik kevésbé érzékenyek. Vannak, akik foglalkoznak ilyen kérdésekkel, és vannak, akik nem foglalkoznak. Annak megítélése, hogy egy hozzászólás átlép-e egy határt, nem feltétlenül objektív. Azért van a bíróság, hogy eldöntse, mi lép át és milyen határt.

Hadd ismétlem a kérdésemet: perre érdemes sértés a pojácázás, a Taigetosz pozitív, vagy éppen az ön által szintén kifogásolt »fizessen Papcsák és szemérmetlen, népnyúzó bandája«, meg az »őrült fityiszes polgármester, gerinctelen«? Ha mindre rámozdul, ügyvédi stábot kell toboroznia.

Miért, nincs hozzá jogom?

Joga az van. Nyilván pénze is. Csak az értelmét nem látom.

Miért csak a kommentelőnek van joga? A közszereplőnek miért nincs joga megvédeni magát?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
himitsu
2014. május 24. 16:32
naná, aztán majd jöhet a gondolatrendőrségis... a kommentek, főleg a névtelen kommentek súlytalanok. Főleg azért mert rengeteg ilyen van belőlük mindkét oldalon. Gondold el, mik történnének az ostoba libás kommentek esetén, ha esetleg Papcsáknak összejönne az ítélet. Papcsák hülye. Mi sem bizonyítja jobban, hogy egy ilyennel foglalkozott. Ha nem foglalkozott volna vele, akkor most védenie sem kellene magát, majd alkalom adtán viszakoznia. Persze mostmár engem is perelhet Papcsák, mert megmondtam, hogy egy hülye... És ez hiányzik a FIDESZnek komolyan? Ez a párt érdek? Hogy ilyen semmit nem érő kommentekre adott túlreagálástól legyaen hangos a média?
dobzselaci
2013. szeptember 23. 01:30
Akkor vegyük csak Szita Károlyt. Túl sok fikázást mostanában nem hallani róla, pedig feketeöves fityiszes ő is, biztos vannak is disznóságok körülötte. Mint mindenhol. De azért menj végig Kaposváron és látod a különbséget. Úgyhogy aki célkeresztbe kerül, az tesz is érte.
sky.net
2013. február 08. 02:54
a kurva anyádért ...megfelel ? papcsákpatkány A RETKES SZÁJBABASZOTT ÉLŐSDI HAZUD GANYÉTÚRÓ KURVA ANYÁDÉRT AKI ILYEN NYOMORULT HITVÁNY FOSADÉKOT TOLT A VILÁGRA AKKOR ELŐSKÖDJ A KURVA ANYÁDON VILÁGOS ??? PERESÍTSÉL MEGFELEL ? A KURVA ANYÁDAT AZ ÜGYVÉDEID KURVA ANYJÁT IS , MEG ORBÁNCIGÁNY KURVA ANYJÁT IS PERESÍTSÉL PATKÁNY ELÉG MÁR ENNYI VAGY MEG IS BASSSZAM A KURVA ANYÁDAT ? PAPCSÁKGÖRÉNY
geraz51
2013. február 07. 13:42
Nagyon hasonlít a mondanivalód a Sztojka testvéred dühöngésére a Kozma perben.Egy kokeró aki írni tud azért az nem akármi.A szókincsed kicsit még szegényes,de majd kialakul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!