A jövő elkezdődött

2012. december 31. 09:03

Előrehozott választásról soha többet nem írok, csak ha már megtartottak egy előrehozott választást.

2012. december 31. 09:03
Török Gábor
törökgáborelemez

„Nincs alkalmasabb pillanat az év végénél arra, hogy az ember újraolvassa a korábbi írásait. Nincs jobb viszonyítási pont annál, mint amikor összevetjük a mai tudásunkat a régebbivel, különösen, ha azok nem is ismeretek voltak, inkább csak a jövőre vonatkozó feltételezések. És igen, sajnos nincs kellemetlenebb dolog annál, mint szembesülni a korábbi gondolatainkkal, elképzeléseinkkel, időnként tévedéseinkkel. Az év utolsó bejegyzésében ez jön most, egy kis önkritikus válogatás 2012-ből.

(...)

431: »ha a kormányfőn múlik, a fülkeforradalom után a konszolidáció első számú megtestesítője is ő lehet. A miniszterelnök egy pillanat alatt váltott, és semmi kétséget nem hagyott, hogy kiválóan alakítaná a meg- és kiegyező politikus szerepét is.« – De hol is az a konszolidáció?

433: »az LMP nagy lehetősége szerintem nem a szocialistákkal való együttműködés, hanem az MSZP legyőzése, meghaladása, kiszorítása« – Vajon az elemző vagy a párt hibázott?

434: »Szerintem most először van esély arra, hogy egy mérsékelt, jobbközép-centrista erő jelentősebb tábort teremtsen – mondtam a héten egy interjúban, de gyorsan hozzátettem, hogy ebben az ügyben politikailag elfogult (»vágyvezérelt«) vagyok, ezért érdemes erős fenntartásokkal kezelni a kijelentést.« – Itt igazam volt, valóban, érdemes volt erős fenntartásokkal kezelni...

439: »Az előrehozott választás persze mindig rettenetesen kockázatos, de ha a hátralévő két évre – azaz valójában lassan a kampányra fordulva – egy politikai vesszőfutás az alternatívája, akár értelme is lehet.« – Erről a témáról soha többet nem írok, csak ha már megtartottak egy előrehozott választást.

441: »számomra úgy tűnik, hogy ez az akció lehet az első olyan LMP-s kezdeményezés, amely hosszabb távon is híreket képes generálni« – Na, miről írtam ezt? Természetesen a bukott népszavazási kezdeményezésről.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2012. december 31. 19:28
Hja bizony nehéz szakma a jós szakma! Ahhoz, hogy mindig bejöjjenek a jóslatok, olyanokat kellene írni, hogy például: A következő választást egy nagy párt nyerendi meg. A parlamenti többség tudand kormányt alakítani. A köztársasági elnök aláírandja a törvényt, vagy visszaküldendi az országgyűlésnek megfontolásra, vagy az alkotmánybírósághoz továbbítandja alkotmányossági kontrollra. S akkor mindig bejönendenének a jóslatok. A cég nem fizet egy továbbképzést Delphoiben?
Yuing
2012. december 31. 13:24
Hiteltelen alak vagy te Gabikám. Viktorral megbszélted mit fogsz irogatni.
justiceforhungary
2012. december 31. 13:18
Régen jó volt Török Gábort olvasni, de amióta Orbán Viktort ellenségesen kezeli egyre inkább letér a politikai elemzés útjáról az érzelmek útjára abból pedig már nem születhet jó meglátás.
kjkj945
2012. december 31. 11:20
Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort; Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl! Kölcsey Ferenc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!