A kormány új javaslatát fogadják el

2012. december 19. 14:40

A Szent Korona Értékrend felelős nemzetstratégiai alapelve, hogy az állam felülről nyitott típusú oktatási rendszert* vezessen be.

2012. december 19. 14:40
Váralja Szövetség
Facebook

Tisztelt Közvélemény!

A kormányzat és az azt megjelenítő pártszövetség eredetileg az állami finanszírozású felsőoktatás mellett tett hitet. Ehhez képest jelentett új irányt az a javaslat, amelyet a kormány részéről december 5-én elfogadtak s azóta visszavontak.

Ez az elképzelés lényegében fizetőssé tette volna a felsőoktatást, drasztikus keretszám-csökkentést megvalósítva. Az intézkedést – az álbaloldali idegenszívű, nemzetellenes erők ármánykodásán kívül – mértékadó konzervatív, nemzeti érzelmű civil szervezetek, közéleti személyiségek, országos napilapok is bírálták. A javaslat a diákság pártpolitikai nézetektől független tiltakozását váltotta ki. A Váralja Szövetség december 13-án állásfoglalásában a javaslat újragondolására kérte a kormányzatot.

Megnyugvással és reménységgel tölt el bennünket, hogy ez valóban így történt: a kormány bejelentette, hogy visszatér eredeti irányvonalához, a jövőben pedig sem tandíj, sem keretszámok nem lesznek: a tandíjmentes helyekre mindenki bejuthat, akinek sikerül elérnie egy bizonyos ponthatárt, továbbá vállalja, hogy tudását Magyarországon kamatoztatja.

A Váralja Szövetség üdvözli, hogy a kormány a diákok és a civil szervezetek tiltakozásának hatására a tervezet tarthatatlanságát belátta, elképzeléseit alapjaiban újragondolta. A Szent Korona Értékrend felelős nemzetstratégiai alapelve, hogy az állam felülről nyitott típusú oktatási rendszert* vezessen be, ezért a jelenlegi javaslatot támogatjuk. Örülünk annak is, hogy az előző – balliberális – kormányoktól megörökölt alapjaiban is rossz keretszámrendszer ezennel a múlté lesz.

Álláspontunk szerint a diákok és a felelős civil szervezetek, így a Váralja Szövetség fellépése nélkül mindez nem valósulhatott volna meg, ezért arra kérjük honfitársainkat, a jövőben is hasonló határozottsággal adjanak hangot véleményüknek.

A Váralja Szövetség arra kéri a magyar diákokat, hogy a kormány új javaslatát fogadják el, s a hivatalos, részleteket tartalmazó bejelentést követően szüntessék be az országos tiltakozást, mivel annak célja ezennel megvalósult.

Budapest, 2012. december 18.
Váralja Szövetség

*Lényege, hogy annyi egyetemistát vesz fel az egyetem, ahány megfelel a követelményeknek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2012. december 19. 17:28
Tanuljatok, Fiúk! Ez a demokrácia! Ugye, nem is olyan bonyolult. Csak kérdések, válaszok, érvelések, végül döntés. Semmi ejróperkedés, demokratálás, modernkedés, haladósoskodás, progresszívkedés, liberálkodás.
kukagyerek
2012. december 19. 16:13
"Tisztelt Közvélemény!" Mekkora baromság! Ki az a közvélemény, akit tisztelni kell? Ki volt az a félagyú, aki ezt leírta?
szpeater
2012. december 19. 15:56
40 néni és bácsi megmondja.
Robin
2012. december 19. 15:44
"A Szent Korona Értékrend felelős nemzetstratégiai alapelve, hogy az állam felülről nyitott típusú oktatási rendszert* vezessen be." Tipikus példája annak, amikor hagyják, hogy tuva sámán ugrálja körül Szent István koronáját... x( http://www.youtube.com/watch?v=UqpMPdXGxdo
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!