Tatárszentgyörgy mindannyiunk tragédiája

2013. február 23. 15:11

Napjaink Magyarországán a közbeszédet továbbra is uralja a romaellenesség, az etnikai címkézés, a hamis realizmusok, állampolgárok kirekesztése a közös hazából.

2013. február 23. 15:11
Demokratikus Koalíció
Demokratikus Koalíció
MTI-OS

A tatárszentgyörgyi gyilkosság a rendszerváltás utáni Magyarország szavak nélküli, mindennapos emlékezésre kötelezett tragédiája. Gyilkosságnak estek áldozatul roma honfitársaink, a szélsőjobboldal intézett aljas támadást a magyar politikai közösség ellen. Roma honfitársaink azóta félnek és élnek rettegésben. Az ország, amelyért élnek, amelyért munkálkodnak, nem védi meg őket.

Napjaink Magyarországán a közbeszédet továbbra is uralja a romaellenesség, az etnikai címkézés, a hamis realizmusok, állampolgárok kirekesztése a közös hazából. Felelős politikusok ebben a szégyenben, ebben a kizárásban, és nem utolsó sorban a hallgatásban nem osztozhatnak. Nem hagyhatjuk, hogy a félelem honfitársaink mindennapos tapasztalata legyen, hogy a romagyilkosságok éppen zajló pere teljes politikai és társadalmi közönybe fulladjon. A gyilkosságok tárgyalótermeiben a jövő Magyarországáról is döntenek: arról, hogy többet nem élhet veszélyben a szegénységben és elutasításban élő roma közösség. Rajtunk múlik, hogy közönyünkkel magukra hagyjuk-e, vagy az emlékezéssel nem engedjük kirekeszteni őket a hazából.

Hiszen egy tragédiáról nem csak megemlékezni kell, hanem megakadályozni megismétlését is. Tatárszentgyörgy tragédiája mindannyiunkké.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Goose
2013. február 27. 03:04
Jut eszembe...esetleg a nagy védelmező gyülekezet..nem akar a szomszédjukba költözni? Olaszliszka,Veszprém,Pápa...és sorolhatnám az összes települést....nem emlékeztet valamire? Ami viszont tény...a magyarok reprodukációs arányszáma csak 0,8....a 4 egésszel szemben igen vacakul állunk. Egy évtized..és mi marad itt? Hazugságokat puffogtató politikusok..és a maradékot felfaló sáskák. Aztán majd jönnek az országot felvásárló népek..és a sáskákat kilövési engedély nélkül is lehet vadászni.....csak addigra már a népünket veszélyeztetett fajként emlegetik.
devlaci2
2013. február 24. 11:29
Tüntet az Együtt 2014, le kell állítani a forgalmat. JA, mégsem http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/02/debrecen-tomegek-jobbik-ellen.html
kispufi
2013. február 24. 10:07
a többségi állampolgárok kirekesztésére is gondolnak a hivatásosbefogadásilag kirekesztők? ja, hogy magukról nem beszélnek... nem baj, szóljanak csak róluk a hírek, abból baj nem lehet.
kjkj945
2013. február 24. 10:07
http://index.hu/video/2013/02/19/gyurcsany_halalra_remitette_a_hallgatosagot/ Csak az első 10 sec igaz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!