Embertelenségek kicsiny minisztériuma

2013. február 25. 10:33

Olaszliszka és Tatárszentgyörgy között pontosan annyi kapcsolat van, mint a sarki fűszeres kirablása és a D. B. Cooper-féle repülőgép-eltérítés között. Semmi.

2013. február 25. 10:33
Sabater
hvg.hu

„»Még mielőtt bárki értékesebbnek tekintené az egyik életet a másiknál, kijelentjük, Tatárszentgyörgy, Nagycsécs és Olaszliszka áldozatai ugyanannak a gyűlöletek az áldozatai, és ugyanúgy jár nekik az igazságtétel« – írja a Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkárság (melynek államtitkára jelenleg a miniszter, ha jól értem) a tatárszentgyörgyi brutális kettős gyilkosság évfordulójára kiadott közleményében. Hogy mi ezzel a probléma?

Először is az, hogy a tatárszentgyörgyi és az olaszliszkai gyilkosságoknak semmi köze egymáshoz. Tatárszentgyörgyön náci gyilkosok csoportja ölte meg előre kitervelt módon származása miatt egy ártatlan apát és öt éves fiát, Olaszliszkán romák öltek meg egy ártatlan embert, de a két bűncselekmény között pontosan annyi kapcsolat van, mint a sarki fűszeres kirablása és a D. B. Cooper-féle repülőgép-eltérítés között. Semmi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csárly
2013. február 25. 14:56
"öljétek meg a magyart" kiáltotta a retek cigányszuka olaszliszkán. de persze nem lehet egyként mérni...
gross
2013. február 25. 14:41
Érdeklődve várom, hogy mi lesz a minisztérium közleménye a holokauszt áldozatainak emléknapján.
vizesnyolcas
2013. február 25. 14:25
"Ritka gyomorforgató közleményt adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma a romagyilkosságok évfordulóján." A cikkből viszont az derül ki, hogy nem is a közlemény a gyomorforgató, hanem a mögötte vélelmezett indíték. Az az indíték, amit persze a szerző nem ismerhet, hát kitalálja. Naná hogy gyomorforgatóra találja ki. Az viszont igaz, hogy az említett esetek nem valamilyen adok-kapok tükörképei egymásnak. Főleg, hogy a cigányokra lövöldözést a titkosszolgálat által megvezetett, szellemi fogyatékos balekok végezték, és az áladozatok kiválasztása is céltudatos titkosszolgálati megfontolásra vall: Minél ártatlanabbak az áldozatok, annál alkalmasabbak annak bizonyítására, hogy kis hazánkban gyilkos méretekben dúl a - naná, hogy az akkori kormány ellenzéke által szított - rasszizmus.
citizen queen
2013. február 25. 12:16
Ritka gyomorforgató írás, "természetesen" a valaha jobb napokat látott, immár végérvényesen széllib szennylappá züllött hvg-től. A szokásos bal-lib véralgebra, szenvedés-méricskélés, amelynek a végén azért a szerző csak kihozza, hogy melyik gyilkosság is a "súlyosabb". Pfejj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!