Brüsszel és Budapest viszonyáról

2013. február 07. 07:27

Tavaly ilyenkor többé-kevésbé „frontálisnak” volt mondható a magyarországi fejleményekkel szembeni brüsszeli elégedetlenség és bírálat.

2013. február 07. 07:27
Surján László
Facebook

„Tavaly ilyenkor többé-kevésbé »frontálisnak« volt mondható a magyarországi fejleményekkel szembeni brüsszeli elégedetlenség és bírálat. Bizottsági részről különösen a jegybanktörvényt kifogásolták. Javában folyt a huzavona az egy évvel korábbi médiatörvény miatt, és még eleven éltek olyan korábbi – többek által megkérdőjelezett - rendelkezések, mint a magánnyugdíjak »államosítása«, vagy a költségvetési tanács státuszának módosítása, miközben beteljesült a több európai politikai formáció által is kifogásolt alkotmánymódosítás is. Ha ehhez hozzávesszük a nyolcadik éve tartó túlzott költségvetési-hiány eljárást, valamint azt, hogy a magyar kormány több radikális intézkedése – mindenekelőtt a válságadók bevetése – komoly (nemzetközi) nagyvállalati érdeket is sértett, ez bőven elég volt ahhoz, hogy kialakulhasson egy általánosabb negatív közhangulat a magyar kormány politikája ellen.

Az állandóan változó jogi környezet láttán mind többekben kétkedés merült fel a magyarországi stabil és bizalmat keltő üzleti/befektetői környezet jövőjét illetően, amibe utóbb egyre többek szemében a jogállamiság egyes elemei is beleértődtek. (»Brüsszelben mindenről jóformán csak ’feljelentések’ formájában értesültek, amelyek értelemszerűen már eleve negatív, esetenként túlzó kontextusban mutattak be fejleményeket« – jegyezte meg erről akkor egy bennfentes forrás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. február 07. 10:11
laci! te meddig ülsz az eu-s hitbizományban? Olyan vagy mint a királyok, elzavarni nem lehet őket, meg kell várni amíg kihalnak. Valamelyik leszármazottad fog majd a helyedbe lépni? A megélhetésieknél ez így megy?
6qwasyx
2013. február 07. 08:28
Laci bá'! Beöntés megvolt már?
kamasuka
2013. február 07. 07:47
Ha google híreket vagy a twitter ajánlókat nézem v. kapom, akkor a fideszes médiauralom alatt miért csak népszava, hvg, index kombó közül lehet alapból híreket olvasni? Annyi Népfasza cikket tolnak a pofánkba, mintha a legnépszerűbb hazai napilap lenne. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!