Az elhivatott politikus: veszélyes fajta

2013. május 05. 07:54

A kormány ma nincs abban a helyzetben, hogy fölálljon, és azt mondja az ország népének: tisztelt polgárok, a helyzet a következő

2013. május 05. 07:54
Fazekas Csaba
Galamus-csoport

„A sikertelenségre megpróbálnak magyarázatot találni. Úgy gondolják, hogy a hiba nem bennük van. A nép az ő fölfogásuk szerint eredendően jó, s a hihetetlenül jó szándékú és nemes nép és a hihetetlenül jó szándékú és nemes kormányzat közé ékelődve befészkelődik az ellenség, amely állandóan csak problémát okoz. Nos, ez az ellenség liberál-bolsevik cafrangokba bújt urakból áll, mint amilyen én is vagyok.

Ahogy mondják, a törpe minoritás. Tudat alatt azért a kormányzat is beismeri, hogy fölélte erkölcsi tartalékait. A kormány ma nincs abban a helyzetben, hogy fölálljon, és azt mondja az ország népének: tisztelt polgárok, a helyzet a következő... Azaz nincs erkölcsi ereje, hogy helyzetelemzést adjon, és azt mondja, a következő lépéseket kell megtenni, amelyek gazdaságilag szükségszerűek, bár népszerűtlenné tesznek bennünket. A kormánynak nincs ereje ehhez, pontosabban nincs abban a helyzetben, hogy a választók el is higgyék neki azt, amit mond, mert ... annyiszor tett mást, mint amit hirdetett, hogy elveszítette hitelét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁrPi
2013. május 06. 18:17
Ez olvasható a galamuson az 1992-es Orbántól: "" Arról van szó, hogy miközben az ország válsághelyzetben van, a kormány erőt próbál mutatni, amelyet pedig már régen elveszített. A sikertelenségre megpróbálnak magyarázatot találni. Úgy gondolják, hogy a hiba nem bennük van. A nép az ő fölfogásuk szerint eredendően jó, s a hihetetlenül jó szándékú és nemes nép és a hihetetlenül jó szándékú és nemes kormányzat közé ékelődve befészkelődik az ellenség, amely állandóan csak problémát okoz. Nos, ez az ellenség liberál-bolsevik cafrangokba bújt urakból áll, mint amilyen én is vagyok."" Hát az a 92-es önmeghatározás olyan hogy tényleg ki kellett valahol gyógyítsák, nem éppen grácban vagy döblingben ehhheh , de végül hálistennek kigyógyult. :-D :-D Egyébként a "lib-bolsi cafrangokba bújt urak" kifejezést itt OV alighanem a korabeli kelekótya Antall-isták szavajárásából veszi helyénvaló-bátorsággal korabeliősliberális-magamagára.(Hiszen notabene ő nem elhivatott liberál-bolsevik) Az idő , a korosodás -húsz év telt- azóta bölcsebbé tette. Hülye a Galamus-Fazekas egyébként, a korabeli 92-es évbeli országhelyzet,élet(szinvonal), demokrácia és ellenzék versus a húsz+ kemény évvel későbbi demokrácia és ellenzék nagyon más módon ítélhető és ítélendő meg.
ottapont
2013. május 06. 00:49
"Nos, ez az ellenség liberál-bolsevik cafrangokba bújt urakból áll" Nem is rossz! :p
Kisember
2013. május 05. 23:08
GyÖ-NYÖ-RŰ! Most szépen bemutatkozott a mandiner.hu kommentelőtábora. A Galamus oldalára nem linkelnek át (mert az biztos az ördög műve, még a végén megfertőzi a számítógépet :) ), de a cikkírót szidják, mint a bokrot. Fel sem tűnik nekik, hogy az adott szöveget NEM Fazekas Csaba, hanem maga Orbán Viktor mondta. F. Cs. változtatás nélkül írja csak le az egykor KISZ titkár (párrtittkár fia), majd liberálbolsevik (O.V. saját szavai saját magáról), később keresztény-konzervatív, végül populista vezér szavait. Mi a tanulság? Az itt kommentelő úgynevezett "jobboldaliak" nem gondolkodnak, nem érdeklődnek - hisznek. Ezért aztán velük érvekkel vitatkozni annyi értelme lenne, mint egy hívő muszlimot meggyőzni a pápa egyetlen igazhitűségéről,. Uraim! Mielőtt habzó szájjal nekem esnek, kérem olvassák el az EGÉSZ cikket és gondolkodjanak el, hogy ki és mikor mondta! Higyjék el, megéri gondolkodó embernek lenni - még ha nehéz is.
DaruváriD
2013. május 05. 22:37
Fazekas et. a Galamus csoport mikor fog fölállni, és azt mondani az ország népének: tisztelt polgárok, a helyzet a következő: mi folyamtosan képtelenségeket szajkóztunk, az alvilággal is üzletelő kormányokat támogattunk, vadászpuskás "rendőröket" éljeneztünk, szóval szaralakok vagyunk és elhallgatunk végleg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!