Isteni színjáték? A CSR megítélése

2013. május 27. 19:24

Hogy ki-ki hol tart útján, a pokol bugyraiban, vagy a paradicsom virágos mezőin azt döntse el a köz... De ha minden kutya a mennybe jut...

2013. május 27. 19:24
Körömi János
SODA blog

„POKOL

Kezdjük is el utunkat a kommunikáció alvilági tűztől megvilágított, rettenetes viharoktól megtépett, vad szirteken elterülő tájával, amely káromkodásoktól, szitkoktól és jajongástól hangos. Mi is a CSR sötét oldala? Elméletben vállalatok jót tesznek és valamely ügy érdekében együtt örülnek, együtt lélegeznek a munkavállalók. Vagy mégsem? Ilyenkor az összeesküvés-gyárosok azonnal friss alapanyagot szimatolnak... Talán nincs minden rendben azokkal a pénzügyi mutatókkal? Vagy egy szaftos mutyi zajlik a háttérben? Esetleg épp betegeskedik az igazgatótanács elnöke? Ilyen, és ehhez hasonló ügyek elfedését célozza tán, ha a cég jótékonykodik?

PURGATÓRIUM

Induljunk hát el a tisztulás útján és ne feltételezzünk ily gaz szándékokat. Esetleg csak a médiába szeretne bekerülni a vállalat egy kis kerítésfestéssel, netán akciós a festék? Vagy esetleg csapatépítés zajlik és nem is az ügy a lényeg, ahogy gondolnánk, csupán a csapatszellemet erősítik alkoholmentes formában? Ártani nem ártanak ők senkinek, igaz a világot sem váltják meg a szorgos ecsetek, ásók, szemétszedő kesztyűk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!