Az úton végig kell menni

2013. június 26. 15:44

Hogy miért éppen most és miért éppen a földvagyonnal kapcsolatban jutott eszébe politikusainknak egymással versengve pánikot kelteni, az rejtély.

2013. június 26. 15:44
Michnai Attila
Heti Válasz Online

„Tetszettek volna a kommunizmust rendesen felépíteni, akkor most nem lenne semmi probléma, kínálkozik Antall miniszterelnök úr híres mondatának aktualizált változata a földtörvény körüli hisztériát tapasztalva. Nyakunkon a nemzethalál, mert viszik talpunk alól a szent anyaföldet a tőkések, közülük is a külföldiek, hangzik égbe a választásra készülő erők jajszava, pártállástól lényegében függetlenül. Kormánypárt és ellenzék, jobb és baloldal egyként indul harcba a 2011-es adatok szerint a rendszerváltáskori, közel 700 ezerről alig 185 ezerre apadt számú mezőgazdaságban foglalkoztatott sorsát, a termőföld, a nemzeti vagyon úgymond utolsó komolyabb tételét védendő.

Hogy miért éppen most és miért éppen a földvagyonnal kapcsolatban jutott eszébe politikusainknak egymással versengve pánikot kelteni, az rejtély. Elvégre annak idején, a privatizáció alkalmával különösebb akadékoskodás nélkül kelt el sorban egymás után és bagóért a közvagyon minden valamit érő tétele, az élelmiszertől a nehéziparig, az ország érrendszerét jelentő közműhálózattól le egészen a sarki fűszeres boltokig. Az aktív korú foglalkoztatottak negyede került akkoriban egyik napról a másikra az utcára, mégsem hallatszott a mostani, a földtörvénnyel kapcsolatos politikusi jajveszékeléshez akár csak hasonló.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2013. június 26. 23:42
Na pá! Alvás.
perszekutor
2013. június 26. 22:06
Beírom ide is, talán több bolsi-vakarék is olvassa. Hagy csámcsogjanak rajta. 2005 őszén jelen voltam Dabason a faluparlamentek nyitó nagygyűlésén (Orbán-Jakab-Arnóth, a meggyilkolt). Ott vált egyértelművé előttem: Bármilyen színű kormánya lesz ezután Magyarországnak, a termőföldet (mindegy, hogy tulajdonba, árendába vagy haszonbérbe) ugyanúgy el fogja kótyavetyélni, mint az agrárfeldolgozói, ipari, szolgáltatói szektor teljes vagyonát. Sajnos igazam lett. A hab a tortán, hogy ebből tömték-tömik és fogják tömni legdegeszebbre zsebeiket a politikusok, bankárok, ügyvédek és egyéb söpredékek. A magyar parasztot meg mindig a feudalizmusba nyomták-nyomják vissza, pedig voltak fellángolások (Mária-Terézia, Horthy), de sajnos kifutásuk előtt kihunytak, bizonyos körök szorgos tevékenysége folytán. Most is így lesz - a földevő tudjukkik laknak majd jól.
cato
2013. június 26. 21:31
De igenis volt "jajveszékelés", csak az elitek kezében lévő média igyekezett elhallgatni. Csurka pártja, a MIÉP tiltakozott a rablóprivatizáció és az ország javainak idegenek kezére játszása ellen. Attis persze erről sem tud. Egy kicsit a Fityisz is tiltakozott,98 előtt Orbán "idegenekről" beszélt, hogy hiteles legyen a pártjának "jobboldali fordulata". Sokan be is dőltek, ez a szegény Attis pedig még mindig nem érti.
BőröndÖdön
2013. június 26. 20:17
Attila,az egészből egy hangot sem ért,de hát nem is ezért fizetik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!