A trafikosnak mindent szabad

2013. július 11. 07:21

A következő lépes, hogy mindenütt betiltják a szeszárusítást, csak a trafikokban nem. Fogadunk?

2013. július 11. 07:21
Dési János
Dési János
Népszava

„Bizonyos településeken, Budapest egyes kerületeiben este tíz után nem lehet alkoholos italokat vásárolni boltban. Természetesen mindez nem sújtja azokat, akik otthon főznek friss, egészséges pálinkát, csak a hozzám hasonló városi parasztokat. E helyi rendeletek valószínűleg jó hatással vannak az erkölcsökre, a májakra és az éjszakai csendre - lásd erről az amerikai szesztilalomról szóló irodalmat és filmeket. De ez mindegy is. Sőt, én már azokban a zord nyolcvanas években megtanultam, miként lehet borhoz vagy Hubertushoz jutni éjjel kettőkor, ha nagy lenne rá a szükség.

De ma már arra a városi rafinériára sincsen szüksége annak, aki szeszhez akar jutni a tilalmas időkben. Ugyanis, lássanak csodát, az új nemzeti dohányboltokra nem vonatkoznak a tilalmak. Mondjuk, a nyolcadik kerületben este tíz után nem lehet hideg sört, jó magyar bort vagy éppen kozmopolita viszkit venni a boltban, a benzinkúton és a többi efféle beszerzőhelyen. Ám a trafikban annyit vehetek, hogy azon nyomban alkoholmérgezést kaphatok. A nemzeti trafik afféle területenkívüliséget élvez, amelyre nem vonatkoznak az egyszerű megszorítások.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2013. július 11. 20:40
Good evening Mr. Bunny tooth! Prutty!
locsaba
2013. július 11. 13:45
előkerültél ratyi? Tám véget ért a köcsög karnevál. Hát legalább éhes nem vagy. A kakilás is könnyen megy.
atila68
2013. július 11. 12:39
Barom!
radas
2013. július 11. 11:09
Remélem,kedves trafikosok,-ha újságot is árultok- a Népszava, és egyéb bal.lib ujságok nem lesznek ott a polcokon. Úgy,ahogy a balos üzletek, újságosok bántak a jobbos lapokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!