Tatárszentgyörgy, ítélet után

2013. augusztus 06. 14:09

Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy ma is lehet nem embernek gondolni honfitársaink egy részét. És ne gondoljuk, hogy ezzel az ítélettel vége.

2013. augusztus 06. 14:09
Braun Róbert
hvg.hu

„A bűn elnyerte büntetését. De a felelősség velünk marad. A felelősség, melyet korszakokon és kormányokon át hordozunk. Mert gyakran összerándulunk, ha egy cigány ember lép oda hozzánk. Összehúzzuk a táskánkat, ha a villamoson, buszon egy cigány ember áll mellénk. Hagyjuk, hogy újságíró állatoknak nevezzen embereket, büszkén őrizze pártkönyvét és megjelenjen ünnepségeken. Eltűrjük, hogy a társaságunkban cigányozzanak. Tűrtük és tűrjük egyes politikusok elviselhetetlen szavait, ma már tetteit is.

Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy ma is lehet nem embernek gondolni honfitársaink egy részét. És ne gondoljuk, hogy ezzel az ítélettel vége. Nincs vége. Mert a szunnyadó gyilkosok közöttünk élnek. Közöttünk élnek és rombolják a nemzetet, amikor habzó szájjal cigányoznak, hajléktalanoznak, zsidóznak. Rombolják mindazt, ami a magyarságot erős közösséggé, erős nemzetté teszi.

A közöny, a csend elviselhetetlen. Ahogy ma itt én, elvárom, hogy a miniszterelnök, az államelnök is megszólaljon. Mindnyájunk nevében, az igazságos, befogadó, erős magyar nemzet nevében elítélje és megbélyegezze mindazokat, akik a gyilkosokhoz hasonlóan gondolkodnak. Mindazokat, akik szavakkal, masírozással, egyenruhával verik szét a nemzetet. Elvárom a rendőröktől, hogy megvédjék a kiszolgáltatottakat és elvárom a rendőri vezetőktől, hogy kizárják a testületből mindazokat, akik bátorítják a kirekesztőket és nem védik meg az áldozatokat. Elvárom az ügyészségtől, hogy eljárjon bőrnyakú aktivisták ellen, és megvédje engedetlenül is tisztességes fiataljainkat. És elvárom mindenkitől, hogy tartsa be a törvényt, az együttélés írott és íratlan szabályait.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2013. augusztus 07. 06:56
Magyarország legsúlyosabb problémája a totálisan elhibázott szociálpolitika folyományaként, hogy 20 év alatt majdnem megduplázódott egy réteg, amely teljesen iskolázatlan, szakmája nincs, csak a kemény fizikai munkára alkalmas, de ahhoz meg annyira nem szokott hozzá, hogy nem is képes rá, motiváltsága nincs és azt hiszi, hogy a létfenntartáshoz szükséges javak, amit a többség a saját kemény munkájával teremt meg, nekik alanyi jogon járnak. Sok itt a siránkozás a Ny-ra települt szakemberek miatt, de ez a tény is ellenérv a hazatérés ellen, nagyon nagy anyagi teher az egyébként kifosztott, tönkretett országnak ennek a rétegnek egyszerűen az legalapvetőbb életfeltételeket, a legalapvetőbbeket természetesen -mert erre is nehezen telik- biztosítani. Szakma nélkül marad a bűnözés, a drog, a prostitúció. Tessék körül nézni, mondjuk a Gát utcában, a Viola utca környékén! Amíg ez a réteg nem érti meg, h. a nyomorból az egyetlen egyenes kivezető út a tanulás, addig semmi sem fog változni ezen a téren. Sajnálatos módon igen sokan a többségi társadalomból ennek a rétegnek a soraiból elkövetett, bestiális kegyetlenséggel végrehajtott gyilkosságoknak estek áldozatul. A többségi társadalomnak nagyon elege van. A most elítélt cigányokra irányuló gyilkosság sorozat elkövetőit mindenki elítéli. Valami nagyon elromlott. Hány cigány embernek nem kellett volna általuk meghalni, ha a rendőrség tisztességesen végzi a dolgát? Minden élet szent, a gadnai meggyalázott öregasszonyé, a Pest környéken halálra kínzott középkorú asszonyé, az ózdi idős férfié, és Szögi Lajosé, mikor is éveke múlva hirdettek ítéletet, és még sok-sok más nem is névtelen halotté. Ne felejtsük, Medgyessyék első dolga volt kormányra kerülésük után az a "megalázó" rendelkezést eltörölni, h. családi pótlék csak az iskolába el is járó iskoláskorú után jár!!!
orion
2013. augusztus 07. 02:57
Az egyik elvár, a másik vádol.. közben valahol Európában ...Le Havre püspöke is csak addig szerette a cigókat, amíg be nem költöztek a székesegyház kertjébe További részletek: http://kuruc.info/r/6/115944/#ixzz2bExxRSwr
Burkus Gordon
2013. augusztus 07. 02:09
De hogy jönnek ide a hajléktalanok, akik miattatok kerültek utcára?
Moses Hess
2013. augusztus 06. 23:28
BRAUN ÚR! Ugye jámbor zsidó létére a palesztínai áldozatokért is legalább ennyi könnyet hullat, meg ezekért a magyarokért is: http://i.imgur.com/4avYEv5.jpg http://i.imgur.com/crlRW6v.jpg http://i.imgur.com/638nvNr.jpg http://i.imgur.com/94c5vI8.jpg http://i.imgur.com/fLsO6TE.jpg http://i.imgur.com/G6Vjdkc.jpg http://i.imgur.com/lGPkRpF.jpg http://i.imgur.com/TV7kgSw.jpg http://i.imgur.com/QMkWQXO.jpg http://i.imgur.com/rDl8Gh7.jpg http://i.imgur.com/LrfkR1E.jpg http://i.imgur.com/8FaVrHS.jpg http://i.imgur.com/PSeE2Dw.jpg Vagy ez a magyarellenes politikai játszma része, ahogy ezt maguk szokták szervezni arra felé, 1919 óta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!