Nem befolyásolta a közhangulat - a romagyilkosok elleni ítéletről

2013. augusztus 07. 11:12

A sértetteket képviselő ügyvéd a népirtáshoz próbálta hasonlítani a támadássorozatot, az ügyész pedig a terrorbűncselekmény fogalmától próbálta meg elhatárolni.

2013. augusztus 07. 11:12
Stépán Balázs
narancsblog

A bíróság azt hangsúlyozta, hogy »tettközpontú«, a cselekmény körülményeit mérlegelő döntést hozott, kizárólag az elkövetett bűncselekmények súlyát vette figyelembe. Döntését nem befolyásolta a közhangulat, illetve az a »társadalmi felháborodás«, aminek nyomait egyébként alig-alig voltunk képesek felfedezni a végtelenségig elhúzódó, bukdácsoló nyomozást meg az igazságszolgáltatás mellényúlásait figyelve.

Aki ezt a történetet végig figyelemmel kísérte, aligha hiheti, hogy az aljas indokból – rasszizmusból – elkövetett gyilkosságsorozat lényege pontosan kifejezhető lenne a jelenlegi Büntető Törvénykönyv rendelkezéseivel. Itt egészen másról, sokkal súlyosabb, előítéletes konfliktusról van szó. Nem véletlen, hogy a sértetteket képviselő ügyvéd a népirtáshoz próbálta hasonlítani a támadássorozatot, az ügyész pedig a terrorbűncselekmény fogalmától próbálta meg elhatárolni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Terminátor
2013. augusztus 07. 13:55
Te melyik országban élsz ? Egy spirál füzet kevés lenne ahhoz ,hogy mennyi cigány ölt meg magyart a rendszerváltás után . A másik : ha náci lennék ,te már nem írtál volna ide...
Terminátor
2013. augusztus 07. 13:47
Egyszerű a megoldás : az összes cigány húzzon haza Indiába ! Ott már egynek sem lenne keze ,mert ott a lopást kézlevágással bünteik ,nem szállodai minőségi bötönnel .
Terminátor
2013. augusztus 07. 13:43
Az összes normálisan gondolkodó magyar embert felháborítja ez a bírósági döntés !!!! A szinte hetente történő cigánygyilkosokat már nem is említi a közmédia - igaz ők "megélhetési" bűnözők . A bötönöket ki kell üríteni néhány száz méter kötél elég hozzá !
bini
2013. augusztus 07. 13:10
Nem kell itt variálni annyit. Az elháritás beépitett egy "V" embert és írányitotta az eseményeket. Most csak az a kérdés, hogy aki ezt a szolgálatoktól megtette az saját szakálra, vagy külföldi kezek is írányították és ha igen, milyen szándékból. Miért volt fontos és a mai napig az külömboző intenzitással Magyarországot raszista országnak feltüntetni és kezelni. Mi indokolta a romagyilkoságokat akkor, mikor a jobbik kezdett berobbani a Magyar politikai életbe és tudható volt már a ballibbantok megsemmisülése, mivel a polgári jobboldal olyannyira megerösödött, hogy kétség nem fért a gyözelméhez a következő választásokon. Mit akartak elérni a szolgálatot, csak nem egy polgárháborut kirobbantani egy háttérhatalom közremüködésévl?......... ??????... Amint látjuk a mai napig folyó történéseket külömböző országok viszonylatában. Visszaemlékezve az eseményekre Orbán folyamatos felhívására, nyugtatgatva táborát és hiveit, hogy semmi erőszak, nyugi a választásokig összeszoritott foggal is ki kell birni. Talán ma érthetöbb az egész. Nem véletlen a nyolcvanéves titkosítása a teljes anyag csak részleges nyílvánosága. Ez azt mutatja, hogy nem csak belföldi körök érintettek, de bizonyitásuk kockázatos az ország nemzetbiztonságára. Már máshol is előfordult hasonló. A "V" emberke 13 éve és a nyögve-nyelös ellentmondásos indoklás és az a tény, hogy cigányokat, mint áldozati bárányokat áldoztak be elég beszédes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!