A Merkel-rombusz varázserejét is bevetik a választáson

2013. szeptember 21. 10:34

A kancellárasszony úgy tűnik, elmozdult arról az álláspontról, hogy Brüsszelnek minél több felügyeleti jogot adva ellenőrizze Berlin a többi országot.

2013. szeptember 21. 10:34
EUrologus
444.hu

„Hiába próbálja felrázni a lakosságot Peer Steinbrück, a szocdem kihívó azzal, hogy például a Süddeutsche Zeitung Magazin címlapján bemutatja a középső ujját, a Merkel-rombusz bénító, szuggesztív varázsereje alól ilyen olcsó trükkökkel nem lehet felszabadítani a szunnyadó protesztszavazót.

Európa nagy részén azt várják, hogy Merkel egyszer csak széttárja karjait, és keblére öleli a gazdaságszerkezeti átalakításokkal, megszorításokkal küzdő periféria államait. Ám erre kicsi az esély. A Merkel-rombusz kitart. A kancellárasszony úgy tűnik, elmozdult arról az álláspontról, hogy Brüsszelnek minél több felügyeleti jogot adva ellenőrizze Berlin a többi országot – egyre inkább bizonyos közösségi jogok visszavétele, a kormányközi megoldások felé hajlik. Európa nagy vízióját, – amit oly sokan várnak tőle –, aligha fogja felfesteni, és erre Steinbrück sem vállalkozna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2013. szeptember 21. 12:25
Szerintem Merkel rombusz formázatú kéztartásának neve nem “Merkel-gyémánt”, hanem „Merkel-szem” lehetne. A rombusz egy ősrégi jel, a szem jelképe és a fenntartó erőt jelképezte, jelképezi. Szerintem Merkelnek most sem változott meg az az alapállása, hogy elsődleges számára Németország, a nemzet ügye és minden további ténykedését ennek rendeli alá, legfeljebb most a kampány során ez árnyaltabban jelentkezik. Nincs kétségem affelöl, ha a választásokat megnyeri ismét vissza fog térni a korábbiakhoz, legfeljebb sokkal ravaszabb módon. A plakáton a kéz mellett a mondanivalóban beszédes a kék szín, ebben megjelenő sok apró színes pont és az egy ponton felragyogó fény, amely mind az erőt, bizalmat a megvalósítható reményt sugallja a nemzet érdekében. Ebből a szempontból nagyon kifejező a választási plakát. Végezetül én azt várom, hogy a Merkel vezette szövetség meghaladja az 50 %-ot a képviselői mandátumok tekintetében. Németország szemszögéből nézve véve ezt tartanám megfelelőnek.
Senye Péter
2013. szeptember 21. 10:41
Németországnak most jól megy - Merkel asszonynak csak mindig, mindenkit meghallgatva kell itt-ott kormányozgatnia. A népszerűség nem neki szól, az a németek öndicsérete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!