A Jobbik a Fidesz be nem tartott ígéreteire fókuszál a kampányban

2013. október 02. 08:01

Vona Gábor szerint a Fidesz csak imitálja az elszámoltatást; azt nem tartják munkahelyteremtésnek, hogy a közmunkaprogramot belebűvészkedik a statisztikákba; illetve arról is beszélt a Jobbik elnöke egy egri fórumon, hogy már nyolcvanhétszer két hét telt el a „két hét alatt rendet teszünk” szlogen megfogalmazása óta.

2013. október 02. 08:01

A Jobbik a Fidesz három be nem tartott ígéretére, így az elszámoltatásra, a munkahelyteremtésre és a közbiztonságra fókuszál a választási kampányban – jelentette ki Vona Gábor pártelnök keddi, egri sajtótájékoztatóján. Közölte: „sem az MSZP-vel, sem a Fidesszel nem akarunk összefogni, mind a két pártot közös felelősség terheli az elmúlt 24 évért”.

A Jobbik elnöke szerint a Fidesz csak imitálja az elszámoltatást, mert nem érdeke, hiszen őket is el kellene számoltatni. Hangsúlyozta, ide tartozik a mentelmi jog eltörlése, az ügynöklisták nyilvánosságra hozása és a gazdasági korrupciós ügyek titkosításának feloldása is. Úgy fogalmazott: „nem mentelmi jog illeti meg az országgyűlési képviselőket, hanem dupla büntetés”, ha áthágják a törvényt. Az ügynöklistákkal kapcsolatban kijelentette: „posztkommunista hálózat uralja a gazdasági, politikai és kulturális pozíciókat”.

Vona hangsúlyozta, nem teljesültek a Fidesznek az egymillió munkahelyre vonatkozó ígéretei sem. Az nem munkahelyteremtés, ha a kormány „belebűvészkedi a közmunkaprogramot a statisztikai adatsorokba” – tette hozzá. Szerinte a Fidesz nem tudott olyan gazdasági növekedést elérni, amely munkahelyeket teremtett volna. „Az sem mindegy, milyen munkahelyeket hozunk létre: egymillió közmunkást, egymillió, multinacionális cégeknek kiszolgált alkalmazottat, vagy egymillió tisztességes magyar munkahelyet” – mondta.

Kitért arra is, hogy a közbiztonság kérdésével is kiemelten fog a Jobbik foglalkozni. Azt mondta, nyolcvanhétszer két hét telt el a „két hét alatt rendet teszünk” szlogen megfogalmazása óta. Kiemelte: az utóbbi időben elszaporodtak a nők, illetve az idősek ellen elkövetett brutális bűncselekmények. „A nemi erőszak problémáját nem három csapással szeretnénk megoldani, hanem egy csapással: az elkövetőt az első bűncselekmény után kémiai kasztrálással sújtanánk” – jelentette ki.

A sajtótájékoztató keretében mutatták be Heves megye három választókerületének jobbikos jelöltjeit. Az egri választókerületben Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a párt szóvivője, a gyöngyösi választókerületben Vona Gábor, a hatvani választókerületben pedig Sneider Tamás országgyűlési képviselő, a párt alelnöke indul az országgyűlési választásokon 2014-ben.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2013. október 03. 00:16
Csak nézzük meg vona morvai multját ,mindkettő 2010 év előtt elég benne voltak a politikában,szövögették a politikai jövőjüket,morvai környezete mszmp férjével ,,érdekes az mszp ellen nem rendeztek cirkuszokat.
ballada
2013. október 03. 00:06
Jobbik mostanában csak a parlamentben ordít ,mszp meg a közterületen ,terület felosztás történt.Két párt szépen össze stimol minden fatövében oda hánynak . Vona mondja:„sem az MSZP-vel, sem a Fidesszel nem akarunk összefogni, mind a két pártot közös felelősség terheli az elmúlt 24 évért”. Ugyan ugyan vona hát ti nem e hazában éltetek le 24 évet , futva szavaztatok az mszp-szdsz kormányra.Nem kell megjátszani a tiszta erkölcsű multat politikát ,mert nem 2010-ben kezdtetek el a politika szinpadára lépni,csendbe a morvaival kiötlöttétek a jobbik pártot ,de előtte csendestársak voltatok az mszp-szdsz kormánynak.Hirtelen kinőttetek az mszp mellett.
MacElek
2013. október 02. 23:39
"A Jobbik a Fidesz be nem tartott ígéreteire fókuszál a kampányban" Az nagyjából az összes.
qccqccqcc
2013. október 02. 12:46
Mennyit kapsz érte a komcsiktól, Vona?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!