Mit adjunk az értelmi fogyatékosoknak?

2013. október 07. 08:16

Az ENSZ tekintetes bizottságánál úgy gondolják, hogy nem lehet kizárni valakit csak azért a választásokból, mert értelmi fogyatékos.

2013. október 07. 08:16
Bazsó Bálint
Jobbegyenes

„Tökéletesen felesleges egy olyan országban választási jogról beszélni, ahol sokszor a legalapvetőbb szakmai és pénzügyi feltételek sem adottak ahhoz, hogy emberhez méltó közegben tudjuk ápolásra szoruló embertársainkat. Előbbi kapcsán elegendő, anyagilag és szellemileg megbecsült és emberséges orvosi és ápolói gárdára, utóbbi kapcsán pedig a nyomasztó, méltatlan, embertelen infrastruktúrára gondolunk. Tehát ugye, a hiányzó milliárdokra, és a még súlyosabb, hiányzó akaratra.

Ezek mind olyan kérdések, amelyekkel adósok vagyunk feléjük, de most sikerült egy olyan kérdést előrángatni, amire valójában semmi szükségük sincs.

Az ENSZ tekintetes bizottságánál úgy gondolják, hogy nem lehet kizárni valakit csak azért a választásokból, mert valaki értelmi fogyatékos, ezért aztán most nyugodtan lehet bírósághoz fordulni, nagy eséllyel meg is lehet nyerni. De vajon jobb lesz ettől – néhány ügyvéden kívül – bárkinek is?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. október 07. 10:13
" De vajon jobb lesz ettől – néhány ügyvéden kívül – bárkinek is?” " Hát persze. Hisz most is így van. Többnyire értelmi fogyatékosok döntenek az ország sorsáról. És ugye milyen jó így mindenkinek... Aztán majd a kutyád-macskád is szavazhat, meg a tengerimalacod, mert hát azokat se lehet kirekeszteni.
csuka
2013. október 07. 09:56
"nem lehet kizárni valakit csak azért a választásokból, mert értelmi fogyatékos." Ezek szerint, nálunk már "nagyon nagy" a démokrácija, hisz 24 éve értelmi fogyatékosok juttatnak be ügynök-maffiózó rabló bandákat a parlamentbe. (Ráadásul pont azokat akik kirabolták/rabolják őket!)
nyugalmazott tanár
2013. október 07. 09:43
nem lehet kizárni valakit csak azért a választásokból, mert értelmi fogyatékos. ki fog akkor a Böszmékre szavazni? Ez diszkrimináció! Fujjjjj.
KannibálTatárÚr
2013. október 07. 09:10
"Az ENSZ tekintetes bizottságánál úgy gondolják, hogy nem lehet kizárni valakit csak azért a választásokból, mert valaki értelmi fogyatékos"... A választásokból lehet, hogy kizárják őket, de az ENSZ-ből nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!