Érik a brüsszeli budibotrány

2013. október 30. 13:57

Az európaiak minden más tevékenységnél több csapvizet használnak vécéöblítésre, ami arcpirító pazarlás.

2013. október 30. 13:57
EUrologus
Index

A hatvanoldalas háttérdokumentum készítői egyébként az egyes tagállamokban érvényes helyzetet is megvizsgálták. Ebből kiderül, hogy Hollandiában 6 liternél többet fogyasztó vécéket hamarosan már nem lehet beépíteni, s elképzelhető, hogy Franciaországban is limitálják az öblítés mennyiségét.

Mellesleg az is kiderül e jelentésből, hogy mint oly sok bizottsági szabályozásnak, ennek is van értelme, csak a lényeg valahogy elvész a nagy papírtömeg közepette. Az európaiak ugyanis minden más tevékenységnél (mosás, fürdés, főzés stb.) több csapvizet használnak vécéöblítésre, ami arcpirító pazarlás figyelemmel arra, hogy világszerte közel nyolcszázmillió ember nem jut ivóvízhez. Persze nem biztos, hogy az Európai Bizottság által írt szabály a leghatékonyabb eszköz a pazarlás visszafogására.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerecsen
2013. október 31. 07:05
Az USA-ban már több évtizede bevezették a WC öblítés szabványosítását. Egy öblítésre egy gallon (közel 4 liter) lett szabványosítva. Mivel Kanadában nincs ilyen gyakorlat, így a két nagyobb határátkelőnél Buffalónál és Windsornál a kedvelt "csempész árú" a kanadai nagyobb tartályú öblítő szerkezet. Persze átengedik a határon, nincs tiltva, de az USA-ban nem gyártják, nem árulják. Ha az EU bevezeti, majd nekünk is Ukrajnából kell behozni,(a tartályában cigikkel...)
Senye Péter
2013. október 31. 06:27
Semmi probléma. Richard Feynman egyszer megnyugtatott egy a vízöblítéses árnyékszék hiánya miatt mentegetődző japán szállodást, hogy majd ahogy dukál kis ásócskával megy ki a kertjébe a dolgát végezni.
GV0917
2013. október 30. 17:10
Nyírakárhol községben a közelmúltban járványos betegség tört ki! Kivonultak az ÁNTSZ ellenőrei és kb, kétszer annyi jogvédő. Az történt ugyanis, hogy a kézmosásra használandó vizet sem használták fel soha, nemhogy a WC- öblítőtartályában lévő vizet, mivel olyan nem volt.... Ekkor a polgármester elrendelte, hogy minden háznál épüljön árnyékszék. A rövidség kedvéért:budi. Csakhogy a budi deszkából van, drága..és telepítették tovább a "tányéraknákat"! Majd a polgi berágott és kijelentette: Ha nincs budi- nincs segély! Na lett ebből világraszóló kalamajka! Ha szocialista rendszer van, ugye, a faluban is működő "szocialista brigádok" kommunista szombaton kiásták volna Lenin születésnapjára- felajánlásként. A jogvédők is mondták: A segély az JÁR, az emésztési folyamat pedig életjelenség.De arra nem lehet kötelezni senkit, hogy megássa saját-már elnézést kérek a kifejezésért-szara sírját! Végül lecsillapodott ez a vihar,elégedetten távoztak a "jogvédők". Aztán a másik évben nagyon jó lett a burgonyatermés.Tessék EU-s bürokraták: meg kell dicsérni Nyírakárhol községet az egy ürítés egy adag víz 0 relációjáért!
magnamater
2013. október 30. 16:09
Nem tudtuk eddig, mihez szakértenek leginkább Brüsszelben - Benes ügyben, önkormányzati ügyben talán vécés nénikhez kellene fordulnunk?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!