Orbán-pukkasztás

2013. október 17. 08:51

Az történt, hogy a Velencei Bizottságban, az Európa Tanács alkotmányjogi tanácsadó testületében a magyar AB elnöke egy első ránézésre a számára létrehozott, komoly stallumot kapott.

2013. október 17. 08:51
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
NOL

Orbán Viktor rengeteget köszönhet Paczolaynak és az általa vezetett hallgatag Alkotmánybíróságnak, ám az tény, hogy az AB-t – szemben mondjuk a bírósági vagy az ügyészségi szervezettel – a Fidesznek nem sikerült még teljesen domesztikálnia, márpedig ezt a rendszer rosszul tűri.

Ha innen nézzük, a velencei fricskát a Fidesz-vezérkar kizárólag magának köszönheti: azzal, hogy a nemzetközi testület egyik legrespektáltabb, politikai és szakmai alapon is nehezen támadható tagját pécézték ki, házhoz mentek a pofonért. Nem először és nyilván nem is utoljára – hiszen a forradalom folytatódik –, de ahhoz azért vérnarancs szemüvegen keresztül kell nézni a világot, hogy a hadban álló felek egyikét azonosítani lehessen a nemzettel. Velencében nem az ország, hanem a rezsim kapott egy közepes sallert, Paczolayból pedig – akaratán kívül és átmenetileg – hős lett: ha nem nemzeti, akkor (jobb híján) nemzetközi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2013. október 17. 17:38
Ouroboros http://youtu.be/CI9UvyxNWHk [Hozzászóló kiszűrése] 2013. október 17. 10:02 Lovas? Ha németesen próbálod ejteni, akkor benne van a lényeg. Rég olvastam ilyen gyomorforgatóan ostoba és igaztalan nyígást." Hát a Tabajes jelentés és az MSZP hazaárulása talán megedzi a bélflóráját. Addig is egy kis normaflor: "..A vita szokás szerint elmérgesedett, a baloldali és liberális képviselők nagy indulattal bírálták a magyar viszonyokat, a demokrácia állapotát, s természetesen autokráciáról szónokoltak. S míg a fideszes és határon túli magyar képviselők cáfolták a vádakat, méghozzá konkrétumokkal – médiatörvény, alkotmány, bírák kinevezése stb. –, addig a szocialisták a támadók oldalára álltak, és szembehelyezkedtek Magyarországgal, különös tekintettel Göncz Kingára. Mellettem ült Oplatka András, Svájcban élő magyar származású újságíró, a Neue Zürcher Zeitung volt munkatársa, aki tárgyilagos és mérsékelt álláspontjáról ismert. Göncz Kingát és társait hallgatva egy idő után nem bírta tovább, s megdöbbenve azt mondta nekem, hogy az, amit a magyar szocialisták művelnek itt az EP-ben az országukkal szemben, arra egyetlen országban sincs példa. Európai és világtapasztalata alapján nem látott még olyat, hogy egy párt így támadja meg a saját országát. (Megjegyzem, nem sokkal később a szocialista EP-képviselők egy Magyarország-ellenes határozat kidolgozásában is jeleskedtek.)" Mit jeleskedtek, ők írták, aztán mikor a magyar parlament pofánvágta Tavarest, akkor gyáván kivonultak a szavazásról.
magnamater
2013. október 17. 13:30
A Tavares jelentés bizonyítja, nagyon meg kell gondolni, kit lehet külföldre delegálni. Paczolay idehaza a magyar alkotmányt támadta, várható, Velencében az ország ellen fog dolgozni - nem szerencsés felfele buktatni.
bini
2013. október 17. 12:14
Judáspénzt megkapta.Igaz, hogy nem tudta 100% ig teljesíteni a rárot feladatot (Simor se), de azért megkapta a hátbaveregetést. Számoljon el saját lelkiismeretével, ha van nekije-
Berecskereki
2013. október 17. 11:12
Már megint az a fránya csúsztatás! A Velencei Bizottság a 47 tagállamot tömörítő Európa Tanács alkotmányjogi tanácsadó testülete. Magyarország delegáltja tagként Paczolay Péter volt, póttag Trócsányi László volt alkotmánybíró. Mandátumuk augusztusban lejárt és a kormány más személyt jelölt tagnak és póttagnak. Ezt követő ülésen már az új delegált személy vett részt. Ezen az ülésen módosították a Bizottság statútumát és így vált lehetővé, hogy Paczolay Pétert tiszteletbeli elnökké válasszák, amely pozíció korábban nem létezett. Mindezek figyelembevételével a szerző megint olyant próbál láttatni, amely a történetben nincsen benne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!