Orbán a lenini úton

2013. november 22. 15:48

A permanens fülkeforradalom nem felfalja, hanem felemeli gyermekeit, valamint a gyermekek szüleit, barátait, sógorait és ügyvezető igazgatóit, a többieket meg kidobja, mint macskát szarni.

2013. november 22. 15:48
Seres László
Seres László
hvg.hu

Szóval, miért államosít és centralizál mindent a Fidesz? Mert a) ezt tudja, ehhez ért, b) megteheti. Ami az a) pontot illeti: aki olyat tervez a társadalommal, mint a magát valamiért polgárinak tartó Fidesz–KDNP, annak ki kell iktatnia az egyéni szabadságtól elválaszthatatlan magántulajdont. »A munkásosztály tényleges felszabadulásához szükség van a (…) szociális forradalomra, vagyis arra, hogy a termelési eszközök magántulajdona megszűnjön, e termelési eszközök társadalmi tulajdonba menjenek át, és a kapitalista árutermelést felváltsa a termékek termelésének – az egész társadalom javára történő termelésének – szocialista szervezése...« – írta Lenin, és a projekt sikerét ugye sok-sok évig élvezhettük.

Ami a b) pontot illeti: hol van az ellenállás? Mikor volt utoljára olyan demonstráció Magyarországon, ami kifejezetten a magántulajdon védelméről szólt? Nem, ne tessék még említeni sem a Manyup-lenyúlással szembeni protesteket, azt egy szűk pénztári szubkultúra magánügyévé alázta a nagy magyar közöny. Hol van a nagy ellenzéki kiakadás, tömegek utcára vitele a takarékszövetkezeti tulajdonosok, a bankok, a patikusok, nem utolsósorban vásárlók és fogyasztók millióinak érdekében? Ennél nyilván sokkal lényegesebb arról nagygyűlést szervezni, hogy ki kit köp le az ellenzéki összefogás keretén belül – de akkor legalább ne tessenek majd csodálkozni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrFülig Jimmy
2013. november 24. 11:01
Patyomkin falvakat építgető fityusz sajna pár 100 évvel elmaradt a való világtól,már régen általános és titkos választások vannak amin nem segít uzsorás cigóvajdákkal mutyizott választási csalogánykodás!Szavazatotnként 10 milkára még simicskának sem futja.
tango47
2013. november 23. 14:02
Ez a barom sincs tisztában a szavak jelentésévelAz államosítás, ha az állam elveszi valakinek a tulajdonát mindenfajta ellenszolgáltatás nélkül. A mai kormány max. megvásárol valamit, ha úgy látja, hogy az stratégiai érdeke.
Peter8811
2013. november 22. 22:10
Laci bácsi azért egy oktató videó elkelne a HVG háza táján,; ahogy megy Orbán a lenini úton amit a Strabag aszfaltozott!
Rike
2013. november 22. 20:40
Nem tudom ki az Orbán, Lehet jószándékú, és csak a maga törvényei szerint akarja intézni a dolgokat. Lehet. De, ahogy uralkodik az a színtiszta bolsevizmus és annak is a sztálini formája. A bolsevizmus ugyanis nem ideológia függő, hanem egy uralkodási forma. A (vélt) többség abszolút uralma a kisebbség felett. Ha jól tudom 54 százalékot kaptak. Ez azért nem elsöprő. Viszont keményen visszaéltek a kétharmadukkal. Megvalósítottak egy egyszemélyi diktatúrát, eltörölték az alkotmányt, és rabolnak.Pénzt üzletet földet, mindent. És azért tehetik, mert ti birkák azt hiszitek, hogy a ti gyapjatokra nem kertül sor. De.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!