Európa bukott nebulója veszi át az EU vezetését

2013. december 11. 07:59

Munkanélküliség, a monetáris unió további kiépítése, migráció és uniós tengerpolitika – ezek lesznek a görög elnökség prioritásai január elsejétől.

2013. december 11. 07:59
EUrologus
Index

„A görög makacssága nem kis fejfájást okoz Brüsszelben. Kérdéses az is, hogyan lehet megbízni a görögöket a monetáris unió további építésével, ha a már most életben lévő szabályoknak sem tesznek eleget. De Szamarasz eltökéltnek hangzott, mondván ambíciózus, de reális a görög uniós elnökség napirendje. 

Görögország szeretné, ha az EU országai között megoszlanának a menekültek befogadásának terhei. Szerintük az uniós országoknak lakosságszámuk és GDP-szintjük figyelembe vételével kéne egymás közt osztaniuk a befogadott menekülteket. Görögország az egyik első állomása az Ázsiából érkező menekülteknek. Más konkrétumot azonban nem nagyon tudni egyelőre abból a bizonyos ambíciózus programból. 

A hat hónapos elnökség a görögöknek 30 millió euróba kerül majd, ami jóval kevesebb mint az átlagosan elköltött 60-80 millió egy-egy tagállam részéről. A honlapjuk még nincs kész, egy "ideiglenes" weblapot működtetnek egyelőre. Az elnökséget szimbolizáló hajó még nem ért révbe. Kérdéses, hogy az Európai Parlament mandátumának lejárta előtti jogszabálydömpinget át tudja-e verni majd a rendszeren a görög diplomatasereg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
motoros
2013. december 11. 10:16
Etethetik, itathatják a sleppet.
nyugalmazott tanár
2013. december 11. 08:40
Most kezdődik az EU kabaré újabb felvonása. Hogy tolvaj rókára nem lehet libát bízni, azt nálunbk már megtapsztalták a gazdák. De azt, hogy egy totálisan behódoló Görögországra bármit bízni lehetne, arról majd ez után lehet véleményt mondani. Ha egyáltalán lehet nekik saját véleményük, és nem csupán a feladott IMF-EU leckéket fogják visszabüffeteni. Végtére is cucilista kormány regnál a szerencsétlen Görögországban.
kerecsen
2013. december 11. 08:34
Timeo danaos et dona farentes! Csak a hülye üzletel görögökkel, akármilyen szépek is a szigeteik.... Nem véletlenül utálják egymást a "kiválasztottakkal"!
kizökkentidő
2013. december 11. 08:33
Senki sem venné észre ha nem lenne elnökség három hónapig.De az uborkák honnan tudnák akkor meg, hogy szabad-e görbülniük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!