Nem, nem, rezsi!

2013. december 31. 09:55

Közös képviselők, kéményseprők és közműszolgáltatók csinálják az ellenforradalmat nem eléggé narancssárga számlákkal és évekig húzódó uniós kötelezettségszegési eljárásokkal.

2013. december 31. 09:55
Molnár Richárd
Népszava

Hasonlítsuk össze a »Rezsiharcot« az »Osztályharccal«! A »Rezsicsökkentések Politikáját« a »Szocializmus Építésével«! 1989 előtt még társadalmi osztályok, gazdasági rendszerek, filozófiák vívták élethalál-harcukat a dolgozó tömegekért, dollárban fürdő, atombombákkal felfegyverkezett, cilinderes, kövér imperialisták készültek ránk rontani Hegyeshalomnál. Most meg közös képviselők, kéményseprők és közműszolgáltatók csinálják az ellenforradalmat nem eléggé narancssárga számlákkal és évekig húzódó, zéró hatásfokú uniós kötelezettségszegési eljárásokkal.

Szóval ilyen és ehhez hasonló »veszélyekkel« nézett szembe a Nemzeti Együttműködés Rendszere 2013-ban, és meglepő módon: győztek. Sikerült csökkenteni a rezsit, bár nem tudom, mi volt benne olyan bonyolult. Téphették a szájukat egész évben az ellenzéki politikusok, újságírók, szakemberek arról, hogy nem vagyunk szénhidrogén-nagyhatalom; hogy ha nincs profitja a közműszolgáltatónak, akkor nem ruház be, nem fejleszt, inkább kirúg, leépít és kiszivattyúzza a maradék tőkéjét is; hogy ha mindent államosítunk, akkor minden veszteséget a magyar adófizetők viselnek... A választók többségének eddig tetszett a móka.

De ha 2014-ben majd sikerül utolérnünk az ébredő Latin-Amerika fejlettségét, ahol a politikai elit hasonló szellemi színvonalat képvisel, mint a mi kis közép-európai Unortodoxiánkban, a most még elégedett honfitársaink talán az asztalra méltóztatnak csapni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Axxtro
2014. január 01. 11:50
Mindenkinek csak olyasmi jut az eszébe, ami eleve benne van. Ez meg itt a szellemi mélyrepülés iskolapéldája. Ilyen szamárságokat olvasva egyre világosabb, hogy miért csődölt be gazdasági-, és pénzügyi értelemben, minden baloldali kormány a rendszerváltás óta.
Brigadéros
2013. december 31. 23:07
Felkészületlen vagy öcskös! :) Az osztályharcot a magyarság egy része ellen vívták a kommunisták, míg a rezsi harc külföldi érdekek ellen szól...
tetigi
2013. december 31. 22:02
Ricsi: nem tudom, olvastam-e tőled valami emlékezeteset valaha, (de ha így állnk: vószínűleg nem); midenesetre ez itt elég nagy szar!
Wagner Hopkins
2013. december 31. 19:13
Ha nem jó a rezsicsökkentés, majd kaptok nyakkendö- meg pamlagadót, ahogy a hülye Schiffer javasolta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!