Zöldség a tükörben

2014. január 21. 08:20

Miénk a földkerekség legboldogabb országa! Tudják miért? Mert itt él a legtöbb egy négyzetméterre jutó szakértő – aki például jelen pillanatban az energetikai kérdéseken rágódik.

2014. január 21. 08:20
Lázin Miklós András
Magyar Hírlap

Abban az országban, ahol a legcsekélyebb, eldugott patakra képzelt házi erőmű is országos tiltakozó zöldárat vált ki, majd éppen a hegyek tetejére épített, igénytelen, több ezer köbméteres betontartályokra bólintanak rá a felelős természetvédők, valamint a kerti sügér, a havasi hízóka és a lándzsás büdösbogár élőhelyének elveszte miatt aggódó megélhetési zöldek. Ugyanis a szivattyús erőmű erről szól: néhány hegyet örökre szétcseszünk azért, hogy a gravitáció erejét a saját önzésünkre fordíthassuk. Summa summarum: nekem nincs bajom az atommal. Jelen pillanatban ugyanis az egyetlen létező „hazai” alternatíva az, hogy a sok elméleti szakember zéró munkavégzés és tekintélyes szakértői díj mellett kedvesen elvitatkozik 2036-ig, majd bután néz, amikor a feje fölött végképp leoltják a villanyt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2014. január 21. 09:22
A szakértőkről, amit ír - felejtsük el. Mert még mindig jobb, ha botcsinálta szakértők IS beszélnek az energiapolitikáról, mintha CSAK botcsinálta politikusok tennék ezt. Ha Ön, meg a sajtó egésze, valamint a politikusok - és a szakértők - egy emberként állnának vissza a Bősi ügy mellé, akkor Fukusima* után talán megfelel egy randa vízerőmű is. *Gondoljunk bele: JAPÁNOK, AKIK PONTOSABBAK, FEGYELMEZETTEBBEK, SZERVEZETTEBBEK, mint a világ bármely népe! Földrengés meg bárhol lehet.
Lem
2014. január 21. 09:19
Az lenne a kívánatos gondolom, ha mindenki boldog, bólogató mosollyal tapsikolna a döntésnek. Egy társasházban is a közös képviselő bejelenti, hogy most lecseréljük a közös kazánt, ő dönti el egyszemélyben milyet veszünk, kitől, kik*rt drága, de a lakók még csak meg se mukkanjanak, mi? Ja, és a mostani közös képviselő három éve még maga is szimpla lakóként a most beüzemelésre ajánlott cucc ellen ágált teljes mellszélességgel. Kussoljunk, meg tapsikoljunk, az kelenne, ja. Moss össze mindenkit, aki esetleg át szeretné gondolni józanul a dolgot, minedenféle megélhetési zöld aktivistákkal.
néger pilóta
2014. január 21. 09:15
Hazaáruló fideszesek!!! Nem leszünk gyarmat mi?!?!?! Kettősmércével mérő,mocskos hazaárulók vagytok!!!
néger pilóta
2014. január 21. 09:10
Gondolkozzál baromarcú!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!