Bocsánat!

2014. február 13. 08:16

Nem a helyközi buszok esetenkénti késéseire ironikusan reagálva, még csak nem is az ötvenes évek kultúrát a földekre mozgalmának szellemében, a buszmegállóba viszik a könyveket Rábapatonán.

2014. február 13. 08:16
Hajba Ferenc
NOL

A szekrényben annak rendje és módja szerint vegyes a kínálat. Van itt Berkesi András, Jókaitól a Sárga Rózsa, Mág Bertalan egy krimit jegyez, Ken Kesey-től a Száll a kakukk fészkére című sikerregény. Aztán: Claire Kenneth s Bradányi Iván könyve támaszkodik egymásnak, majd a Lassie hazatér a következő a sorban. A Hercegkisasszony voltam Teheránban mellett Jung gondolatai a látszatról és a létezésről. És az utcai polcon látjuk Chesterton Az ember, aki csütörtök volt című művét is.

Láthatólag nem politikai szándékkal rakták össze az eredeti kínálatot, mely reményeink szerint a cserebere akcióban majd spontán mód bővül. Olvasásszociológiai felmérést érdemelne idővel, hogy milyen ízlés, kulturális igény rajzolódik ki, mivé fejlődik ez a kezdeményezés, megy-e előre, lesz-e közönsége.

Mi pedig óvatosan körülnézünk, csinálunk egy fotót, aztán szégyenkezve beülünk a távolabb parkoló autóba. Nemcsak egy kezdeményezés méretett meg, hanem önmagunk gyanakvása és előítélete is.

Bocsánat, Rábapatona!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!