Sugárzó hülyeség

2014. február 03. 07:10

Csekélynek éppen nem nevezhető gondtömeg, hogy a „zöldek” a megújuló(k) mibenlétében (szél-, víz-, nap-, geotermikus energia) sem képesek közös nevezőre jutni. Ami az egyiknek éppen elférne, az a másiknak halálos vétek.

2014. február 03. 07:10
Lázin Miklós András
Magyar Hírlap

Vízierőművet a ki nem mondott társadalmi ostobaság miatt hazánkban szigorúan tilos építeni. Jövőjére gondoló tiszta eszű politikus/szakember ilyet eleve nem is javasol. A szivattyús csúcserőművekről mindehhez esetleg még annyit érdemes hozzátenni, hogy az efféle műszaki alkotások valóban végtelenül undorító találmányai az embernek. A napenergia nem éppen a hatékonyságáról híres. A csekély hatásfok miatt ezer hektárokat kellene folyton a csillag felé forduló automatikus vezérlésű táblákkal benépesíteni, továbbá a kirakott ezer tonnányi értékes rézvezeték, motor, inverter és seregnyi miegyéb fegyveres őrzését és védelmét is bele kellene számítani az így megtermelt energia árába. Az már csak hab a tortán, hogy a napelemtábla olyan jószág, amely gyártmánytól függően hat–tíz–tizenkét évente cserére szorul. Aki ebben kételkedik, kérdezzen rá családi házban lakó ismerősénél, aki a cserepeit kiváltotta napelemmel. Ja, és ha már ott jár, leülés, a pohár víz és a nedves lepedő kikészítése után tekintse át a szaldózott számlákat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
viktóriaa
2014. február 03. 09:35
TELJESEN EGYETÉRTEK ! NEM TUDOK MIT HOZZÁTENNI. HA NEM LENNÉNEK VÁLASZTÁSOK A F@SZ SE FOGLALKOZOTT VOLNA PAKSSAL.----TIPICE KOMCSI AKCIÓZÁS-----DE TÖK FELESLEGES. A BUKTA BRITÉKOLVA...
Zsolt75
2014. február 03. 07:35
"a mormális országok leállnak az atomerőművekkel," És égetik a szenet...
Fahrenheit 451
2014. február 03. 07:20
A lényeg, hogy Fukusima után a mormális országok leállnak az atomerőművekkel, még ha sokkal nagyobb területűek is, mint Magyarország. Az atomerőművet minden normális ember ellenzi, de még a fideszes Illés Zoltán is ellene volt, amíg fideszesebb lett, mint normális. Illésiádákból erre nézve itt lehet szemezgetni - http://orulunkvincent.blog.hu/2014/01/27/paksi_hapsi_920
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!