Most robban a takarékmutyi

2014. február 14. 12:59

A történet furcsasága, hogy összeférhetetlenség miatt törvényellenes lehet az egész folyamat.

2014. február 14. 12:59
Ténytár
Ténytár

„Vojnits Tamás ugyanis egyben eladói és vevői oldalon is megjelenik azáltal, hogy a Takarékbank igazgatóságának elnöke és ügyvezetője annak a cégnek, amely tulajdonos abban a cégben, amely ajánlatot tett a Takarékbank 55 százalékos állami tulajdonban lévő részvénycsomagjára. Erről rendelkezik a pénzügyi vállalkozások szóló törvény 144. paragrafusa.

A súlyos összeférhetetlenség miatt nem kizárt, hogy bírósági ügy lesz a folyamatból és megsemmisítik a pályázatot. 

(Fontos megjegyezni, hogy a takarékszövetkezeti integrációról szóló törvény az Alkotmánybíróság előtt van, és akár az egész integráció folyamatot visszamenőleges hatállyal megsemmisíthetik.)

A nehezen átlátható ügy mögött nagy valószínűséggel egyfajta állami bankrendszer kiépítésére való törekvés állhat. Úgy néz ki, a jelenlegi kormány saját gazdasági holdudvarának helyzetbe hozásával kívánja átrendezni a bankpiacot. Orbán Viktornak nem titkolt vágya, hogy a hazai bankrendszerben a magyarok legyenek többségben, és nagy valószínűséggel a miniszterelnök nem bánná azt sem, ha a magyar tulajdonosok és vezetők szorosan kapcsolódnának személyéhez. 

A rendszer kiépítése azonban megtorpant azáltal, hogy végül egyetlen egy külföldi bank sem akarja egyelőre itt hagyni az országot (a Raiffeisen nem fogadta el az egy eurós vételi ajánlatot), így kerülhetett középpontba a takarékszövetkezeti rendszer átjátszása kormányközeli emberekhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2014. február 14. 14:01
Elvtársak már megint rettegnek ,nem szeretik ha a bankokat felügyeli az állam mert mutytizásra rájönnek, vélhetően takarékszövetkezetben szocik dugi pénze pihen,nem feltétlen a külföldi titkos számlákon ,hanem ott ahol nem is gyanítják?????????????
Catullus
2014. február 14. 13:45
A magyar bank majd kisebb kamattal ad hitelt ? ugyanmár
kvantumfilozófus
2014. február 14. 13:38
"A nehezen átlátható ügy mögött nagy valószínűséggel egyfajta állami bankrendszer kiépítésére való törekvés állhat." Nem nagy valószínűséggel, hanem biztosan. Ez eddig se volt titok, Orbán már rég a bankrendszer 50%-os magyar kézbe vételéről beszél. A többi meg mindössze formaság.
BőröndÖdön
2014. február 14. 13:16
Orbanisztánban nem robban semmi,csak az ,amit az állampárt jóváhagy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!