A reálpolitikus

2014. március 25. 09:11

A miniszterelnök megmutatta, hogyan kell egyetlen mondattal megsérteni potenciális befektetőit, és arcon köpni – egyébként sokadszor – Európát.

2014. március 25. 09:11
Sabater
hvg.hu

„»Mi nem azért jövünk ide, hogy kioktassunk bárkit emberi jogokból vagy modern világfelfogásból. Mi azért jövünk ide, mert tiszteljük az arab kultúrát, és elismerjük azt, ahogyan ők berendezték és a világ egyik legsikeresebb részévé tették a saját világukat.«

A fenti mondat Orbán Viktortól származik, Rijádban tett látogatása során sikerült ezt elmondania. A mondat két érdekes állítást is tartalmaz. Az első, hogy Magyarországot nem érdeklik a Szaúd-Arábiában uralkodó állapotok. (...)

Viszont a fenti mondat magában foglalja azt az állítást is, hogy Szaúd-Arábiában nincsen minden rendben az emberi jogok területén – hiszen máskülönben miért merülne fel, hogy ki kéne oktatni őket? Sőt, világfelfogásuk is avítt, szemben a mi modern szemléletünkkel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. március 25. 20:33
A Hülye Feri bácsitok csinálta jól, simán leterroristázta a szaudi válogatottat.
Burmin
2014. március 25. 17:16
Viszont a fenti mondat magában foglalja azt az állítást is, hogy Szaúd-Arábiában nincsen minden rendben az emberi jogok területén – hiszen máskülönben miért merülne fel, hogy ki kéne oktatni őket? Barack Obamának már tetszettek szólni hogy néha embereket lefejeznek ? Ilyen hülyék vannak a hvg.hu-nál ?
kjkj945
2014. március 25. 13:05
húúú vág (s)a(la)ba(k)ter reál politikusss
gross
2014. március 25. 11:03
Nem túl szerencsés mondat - de hát van ilyen, egy rendkívül feszített kampányidőszakban becsúszik az ilyesmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!