Kivel és hová?

2014. május 17. 10:38

A folyamatos leépülésből, eljelentéktelenedésből nincs visszaút.

2014. május 17. 10:38
Hajba Ferenc
NOL

Legalább jelezni kellene, hogy valami készülőben van – ha van –, ami hangnemében, arcaiban, politikai kultúrájában, elszántságában és átgondoltságában más, mint ami eddig volt. Ami határozottan lezárja ezt az évek óta tartó szerencsétlenkedést, téblábolást, tétova identitáskeresést, összevissza beszédet.

Egy nagy bukásból fel lehet állni, igaz, ugyanúgy folytatni már nem lehet. Legalábbis nem célravezető. A folyamatos leépülésből, eljelentéktelenedésből azonban nincs visszaút. Miközben az MSZP-ben kívülről nem látni erőt, megújuló szándékot, a Jobbik – sok esetben – balról előz, már a második helyen áll a közvélemény-kutatások szerint.

Az MSZP tartozna annyival önmagának, tagjainak, szavazóinak, de különösképpen azoknak az értékeknek, melyeket a baloldal Európa-szerte hitelesebben tud érvényesíteni a jobbnál, és persze az országnak azzal, hogy végre találja ki,majd radikálisan újítsa meg önmagát. Mert különben rövidesen ott tart, hogy padlóra rántja magával együtt az egész baloldalt, s az egyre inkább szemmagasságba kerülő bejutási küszöb felé kell félénken pislognia.

Ez egyébként, ha belátják, ha nem, a jobboldalnak sem lenne érdeke, de hát ők aligha lesznek kíméletesek a szocialistákkal. A padlón is beléjük fognak rúgni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fiandre
2014. május 18. 13:30
"Ez egyébként, ha belátják, ha nem, a jobboldalnak sem lenne érdeke, de hát ők aligha lesznek kíméletesek a szocialistákkal. A padlón is beléjük fognak rúgni." Csak remélni lehet...
geraz51
2014. május 18. 11:46
Beismerés és jajkiáltás.Nem tudlak sajnálni benneteket,mert közben diktátorozás,gúnyolódás birkázás,kecskézés,mindennek ellentmondás,fölényeskedés,hazudozás a köbön stb.
dick52
2014. május 18. 08:08
Egy okot mondj amiért ezt a szocialista pártot érdemes megmenteni!
kuwiq
2014. május 18. 07:34
"A folyamatos leépülésből, eljelentéktelenedésből azonban nincs visszaút" remélem is!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!