Hajrá, oroszok!

2014. május 07. 08:21

Ez egy szabad ország, mindenki annak drukkol, akinek akar. Én speciel manapság az oroszoknak szurkolok.

2014. május 07. 08:21
Lázin Miklós András
Magyar Hírlap

„Ez egy szabad ország, mindenki annak drukkol, akinek akar. Én speciel manapság az oroszoknak szurkolok – még akkor is, ha ezzel seregnyi hazai (úgymond) demokrata haragját váltom ki. Úgy gondolom ugyanis, hogy Vlagyimir Putyinnak a legalapvetőbb erkölcsi kötelessége kiállni a saját vérei mellett.

Annak ellenére is, hogy a világ (úgymond) demokratikus kormányainak ez csöppet sem tetszik. Nota bene: az egyenlőségen alapuló államberendezkedés amúgy épp oly megfoghatatlan humbug, mint a romatelepek fölzárkóztatása. Az előbbi alatt gondoljunk például a politikai és gazdasági érdekek hányingerkeltő-bicskanyitogató, más nemzetek érdekeire és értékeire magasról tevő, összekacsintó összefonódására – míg az utóbbinál magukra az érintettekre. Ők (elvileg) mind ki akarnak törni – ám a bárki által szabadon szemlélhető gyakorlat mégis vaskosan rácáfol erre az állításra. (...)

Nem lehet elégszer leírni: Ukrajna rablásból élő politikai elitje a fő felelős azért, hogy az államuk szétesett. Felesleges a gonosz és mohó oroszokat, netán a lózungos-mézesmadzagos Nyugatot hibáztatni. A szomszédunk elitjét húszegynéhány esztendőn át nem érdekelte semmi más, mint a közjavak dézsmálása, a mértéktelen habzsolás és dőzsölés. S most, hogy a történelem rájuk rúgta az ajtót, még ők kiabálnak, s követelnek világméretű összefogást – leginkább azért, hogy tovább folytathassák a kullancslétet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2014. május 07. 12:07
Különben most én is az oroszoknak drukkolok.
gregoripehh
2014. május 07. 10:27
Na, ez a barom is a gázpromtól kapja a rubelját. Nincs undorítóbb, mint a szovjet lenini fasizmus. Ennek büszke híve vagy hazaárulókám. Hiába, a buta emberek üzembiztosan a legocsmányabb hatalmak mellett voksolnak és velük együtt mennek a pöcegödörbe. Korábban hitlerrel, aztán sztálinnal, és most putyinnal. Én inkább az fbi-t választom mint a kgb-t. Inkább ezerszer nsa kapitalizmus és EUs elnyomás, mint mégegyszer lenin sztálin komszomol és szovjeccki kultyur. Ruszkik haza a picsába. Te mehetsz velük a gulagra.
Forsz
2014. május 07. 10:00
Ideje lenne tisztán látni és őszintén beszélni. Hogy drukkolok-e az oroszoknak, nem tudom - talán, - de nem fenntartások nélkül. Az okok egyszerűek és kézzel foghatóak. 1.) Ezt a meredt szemű zsidót, ezt a Jacenyukot példaul utálom. Ez ugyan úgy kiszolgáltatja a Nyugatnak az országát, mint a mi "demokratáink" 25 évvel ezelőtt. 2.) Hogy kik az oroszok azt tudom, de hogy kik az ukránok, azt nem, csak halvány sejtésem van róluk és nem is biztos, hogy stimmel. De azt tudom, hogy soha, egyetlen egyszer sem tettek semmiféle tisztességes gesztust a magyarság iránt, holott szomszédaink. Magyarország a világon elsőként ismerte el az önálló Ukrajnát a '90-es évek legelején. (Már akkor elkövettünk mellesleg egy óriási külpolitikai hibát Kárpát-alja kérdésében.) Ha megnyilvánultak is azóta, azok csak szélsőségesen nacionalista indulattól fűtött ellenséges megmozdulások voltak irányunkban. 3.) Semmi szükség egy nacionalizmustól csöpögő, az összevernyákolt területeit féltő ukrán szomszédra. Az oroszokkal nem valószínű, hogy egyhamar határosakká válnánk, az ő területi ambícióik hidegen hagynak, az ukránok otrombasága viszont nem. Nekünk az lenne a legideálisabb, ha Ukrajnát nem heccelné a Nyugat, és ha Ukrajna területi problémái megoldásra kerülnének; ha az ország megértené, hogy hol a helye, hogy az, ami ma Ukrajna, az nem történelmi alakulat, csak egy hevenyészett, átabotában ÚGY HAGYOTT entitás. Az lenne ideális, ha ezt az ukránok megértenék és lenyugodnának, mi pedig kaphatnánk egy rendes szomszédot. Valószínű, hogy a jelenlegi határok között nem marad meg Ukrajna még akkor sem, ha a Nyugat ócska, demokráciamaszlagja mellett kitart is. De erre meddig lesz képes? 4. Na, hogy drukkolok-e az oroszoknak, mert ez itt a kérdés. Azt hiszem, hogy kimondottan nem, de ha mégis kell, akkor inkább nekik, mert nem látom be, hogy ki másnak kellene. Ugyanis, van itt még egy nem lebecsülendő szempont. Minden etnikai és történelmi igazságkeresésen túl, az oroszok ugyanis soha sem viselkedtek velünk olyan lekezelő módon, miként teszi ezt ma a Nyugat. Egy korábbi szuper-, ma pedig nagyhatalomtól szinte furcsán szokatlan módon, a mai napig is a kultúránk iránti tisztelet és minimum az egyenrangúnak járó megbecsülés volt érezhető felőlük. Míg a Nyugat nem csak lekezel, de jó kapitalista mentalitástól vezérelve, ki is használ, ki is zsigerel bennünket. Lehet, hogy talán ezzel kellett volna kezdeni?
pierre bayle
2014. május 07. 09:42
Jövő héten jönnek a baltiak, majd akkor mit mondtok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!