A nagykutyákra is érdemes

2014. május 23. 09:34

Két olyan megfontolást kínálunk, amelyek miatt Neked is érdemes elmenned szavazni akkor is, ha olyan pártra szavaznál, amelyek nagy eséllyel amúgy is sok Európai Parlamenti képviselői helyet szereznek.

2014. május 23. 09:34
Mráz Attila
A TASZ jelenti

2. Nagyobb támogatás, jobb alkupozíció

Ahogy az előző részben említettem, az Európai Parlamentben döntően attól függ egy magyarországi párt ereje, hogy be tud-e csatlakozni egy, lehetőleg minél erősebb frakció munkájába. Azt is megjegyeztem, hogy a több képviselői helyet szerzett pártok sem feltétlenül teljesítenek jól ezen a téren. A szavazatod azonban közvetetten mégis segítheti a Neked szimpatikus párt frakcióba tömörülését. Az EP-be bekerült többi képviselőnek ugyanis sokszor érdekében állhat minél nagyobb nemzeti képviselőcsoportokkal szövetségre lépni a képviselőcsoportok megalakításakor. Ezzel a létrejövő frakció erejét növelik. Tehát minél több képviselői hellyel tud hozzájárulni egy magyarországi párt egy frakcióhoz, annál jobb alkupozícióban lehet, amikor egy nagyobb frakcióhoz kíván becsatlakozni. (Ez nem jelenti azt, hogy az adott frakció feltétlenül szívesen látja, vagy hogy a pártnak egyáltalán szándékában áll belépni egy frakcióba – de a nagyobb létszám legalábbis jobb alkupozícióba hozhatja.) Mivel pedig az EP választási rendszere arányos, azaz minél több szavazatot adnak egy pártra, annál több képviselői helyet szerez, a nagyobb pártokat is van értelme még jobb alkupozícióba hoznod szavazatoddal.

Nem érdemes tehát otthon maradnod, ha amúgy is népszerű pártra szavaznál: a Te szavazatod is fontos visszajelzés lehet a hozzád közel álló pártnak, és akár javíthatja alkupozícióját is az európai parlamenti frakciók kialakítása és működése során.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem3
2014. május 23. 10:17
A Norvég,meg kitudja még milyen "alapok"pénzéből hazánk ellen dolgozó ügynök lerakat,a TASZ is beszállt a két nagy párt szekerének a tolásába... Micsoda véletlen! A két nagypárt valójában egy,teljesen mindegy,melyik oldalára szavaz a sok birka,mert ugyanazt kapja.. A Jobbik a valódi ellenfél,vagy inkább már jól láthatóan ellenség,,ezért ez a burkolt propaganda még ettől az "emberjogi szervezettől"is.
kukagyerek
2014. május 23. 09:57
Az agymosott birkák tovább hülyítése!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!