Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Önhibából keresztény

2014. június 11. 07:09

Nagyon mély gyökerű, szektás kommunistának kell lenni ahhoz, hogy az ember csípőből tüzeljen a kereszténykedő politika ájtatos szólamaira.

2014. június 11. 07:09
Molnár Richárd
Népszava

Erre jön egy református lelkész, aki nem az Úr, hanem Orbán Viktor akaratából miniszterré lesz, és sarokba vágja az egész koncepciót. Az ő kereszténységében vannak »önhibájukon kívül és önhibájukból rászorulók«. Önhiba. Az ember felkel reggel, és úgy dönt, csinál valami éktelen baromságot a saját vagy gyerekei életével, ennek következtében rászoruló lesz.

Rászorul az állam segítségére, vagyis tanulatlan munkanélküli lesz, aki önhibáját olykor lopással tetézi. Aki segélyből akar boldogulni. Mert az olyan jó, hogy nem akar rajta változtani. Otthon ül a vályogházban, angolvécé híján a kert végébe szarik, a gyerekeit nem mosdatja, nem járatja iskolába. Nyilván szabadon döntött róla, hogy így él. Az Úr és Orbán Viktor esélyt adott neki, de ő az egészet elszabotálta, elszúrta. Rókáskodott és rossz lapot húzott.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2014. június 11. 12:29
Szerintem ez az egész kommunikáció a teherhordozókról és rászorulókról eléggé szerencsétlen, ósdi és elhibázott (esetleg egy avantgárd irány a huxley-i disztópia felé) és jobb lenne gyorsan elfelejteni, de azért ne ez alapján ítéljük meg az egész szociálpolitikát.
kispufi
2014. június 11. 09:44
na ez meg anno lefolyt az anyja combján, az a szerencsétlen meg ahelyett, hogy letörölte volna, felnevelte. önhibájából, nyilván.
ördöngös pepecselés
2014. június 11. 08:34
a mocsok megvolt. de mit akart mondani?
kjkj945
2014. június 11. 08:15
"". Mert a hibát ki kell javítani, azért meg kell szenvedni. Majd az Armageddon után jobb lesz. "" És böszme brácsa fodroska önhibából került a patkóba? Nem!!!! böszme összefogására! Kettős mérce!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!