A szurkolók nem bűnözők!

2014. június 25. 09:55

Amit a kormány tenni készül, az nem a családbarát stadion, hanem az elitnek épített pályák világa. Ahogy a szegényeket, hajléktalanokat, úgy most a szurkolókat is kriminalizálják.

2014. június 25. 09:55
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Szabó Tímea blogja

Értem a biztonság kérdését, a rendbontás és a huliganizmus nélküli sportesemények szükségességét, annak szándékát, hogy a mérkőzések a kultúra és családok ünnepe legyen. De egyrészről, mondjon már valaki egy darab olyan NBI-es mérkőzésen történt balhét az elmúlt tíz évben, ami indokolná a beléptetés szigorítását (ugye már most is csak névvel és a születési dátum bediktálásával, ill. teljes motozással lehet bemenni a stadionokba), másrészről meg tényleg azt gondolja a kormány, hogy ettől több család jár majd meccsekre?

Tényleg azt gondolják a fideszes »jogtudósok«, hogy tőlem is meg kell védeniük a szuperstadionok rendjét, tőlem és a hatéves kisfiamtól, akik rendszeresen járunk mérkőzésekre? Azok a Fideszes és KDNP-s »jogtudósok«, mint pl. Vas Imre, a javaslat benyújtója, aki az előre megírt szöveget még felolvasni sem tudta, és a »biometrikus« helyett »bioritmikust« mondott?

Simicskó István államtitkár pedig nem átallotta azt mondani a vitában, hogy mi a baj azzal, ha a politika meghallgatja a »sportszakma kérését«, és reagál rá. Válaszoltam neki: az, hogy a sportszakma nem egyenlő Kubatov Gáborral. Az, hogy az FTC stadionba már be is építettek egy ilyen azonosító rendszert, és ehhez most akkor gyorsan jogszabályt alkotnak, ami kőkeményen alapjogokat sért, a végtelenségig felháborító. Ez a baj ezzel a jogszabállyal. Az, hogy ez egy újabb túlkapás, amihez nyílván a strasbourgi bíróságnak is lesz majd néhány keresetlen szava.

Ezrével vannak ma Magyarországon olyan békés, csapatukat imádó, klubjukat és a futballt tisztelő állampolgárok, akiknek a végletekig megalázó, hogy potenciális bűnözőként kezelik őket. A szurkolóknak ugyanúgy vannak jogaik, az emberi jogok védelme nekik is jár. Tényleg akkor kiabálhatom majd csak csapatom nevét drukkolva, ha begyűjtötték előtte a biometrikus adataimat?

A kisfiam »vénalenyomatát« a törvény elfogadása után csak azért nem kell majd levenni, mert a Fidesz meglepő módon befogadta azt az egy Együtt-PM-es módosítót, amely legalább 14 éves kor alatt nem engedi ezt a bornírt dolgot véghezvinni. Legalább a hatévesek nem számítanak egyelőre veszélyesnek. Pedig tudjuk: a szünetben akár egy sálat is a nyakukba tehetnek, vagy akár bekiabálhatják a csapatuk nevét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoles
2014. június 26. 03:22
De egy nagy álszent k..va ez a nő...! Ellenzi a stadion építést, de most úgy csinál mintha Őt az érdekelné a legjobban, hogy fradi szurkolók hogy jutnak be a stadionba...
balbako_
2014. június 25. 12:19
Az ujjbegyét az ország ütőerén tartva ezt sikerült megtalálnia, mint kolosszális problémát. (Én mindig mondtam, hogy ez egy boldog ország!)
tango47
2014. június 25. 11:53
Már a focihoz is ért!
KannibálTatárÚr
2014. június 25. 11:33
... "tőlem is meg kell védeniük a szuperstadionok rendjét, tőlem és a hatéves kisfiamtól, akik rendszeresen járunk mérkőzésekre?" Kedves Timike! Igazad van. Neked szabad belépést kellene adni az összes sportrendezvényre, ott éld ki rontó (destruktív) hajlamaidat! Tőled az Országgyűlést kellene megvédeni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!