Költözőrém

2014. július 11. 18:42

Gőgös budapesti vagyok, és ezért fekszem keresztbe minden lehetséges fórumon a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra való költöztetése előtt. Jelentem, ez a vád épületes baromság.

2014. július 11. 18:42
Lázin Miklós András
Magyar Hírlap

„Gőgös budapesti vagyok, és ezért fekszem keresztbe minden lehetséges fórumon a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra való költöztetése előtt.

Jelentem, ez a vád épületes baromság. Sőt, még messzebb megyek! Akkor lennék boldog, ha Hende Csaba titkárnőstül, hivatalvezetőstül, összes osztályával, cseles szobanövényeivel, titkos szobájával, NATO-minősítésű telefonjával, a védelmére kirendelt, küzdősportban jeles segédtisztjével cakompakk Csegöldre, kedves falumba települne át. Nálam vidámabb már csak a román titkosszolgálat vezetői lennének, mert ez a helység alig egy puskalövésnyire esik a Trianonban ránk oktrojált határtól. De ez csak csekélység az én örömömhöz képest. (...)

Téved, aki azt hiszi, hogy mindez csak valami parabola. Én valóban tiszta szívből örülnék egy csegöldi HM-nek. De az már más kérdés, hogy ha valaki oda akarná vinni, én lennék az első, aki újra és újra minden lehetséges fórumon felszólalna ellene.

Erre ugyanis most nincs pénz. Helyette inkább a kifutó szovjet technikát kell(ene) lecserélni, a hazai hadiipar fejlesztésére forrásokat elkülöníteni. Mást ne mondjak hirtelen, gyárthatnánk például Székesfehérvárott ismét rövidhullámú rádiót a honvédségnek. Hiszen ami anno Indiától Líbiáig nem kis pénzért kelendő volt, és a fotókról ma is visszaköszön, talán ma sem lenne megvetendő. Biztos, hogy jobban állunk, mint iksz éve, de azért annyira nem, hogy százmilliárdokat dobjunk ki pusztán presztízsből az ablakon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kgyula
2014. július 12. 23:22
Ha már a házisajtó engedélyt kapott, hogy poénkodjon a témán, akkor ejtve a projekt... :)
lantose70
2014. július 12. 07:36
Höhö. Ha a Népszsabadság írja ugyanezt, akkor a kommentelők nyomják a diszlájkot, de ha a Magyar Hírlap, akkor komálják. Van itt szellemi színvonal, kérem szépen.
Akitlosz
2014. július 11. 19:07
Éppenséggel Budapest sincsen annyira messze a trianoni határtól. Biztonságosabb főváros volt, ameddig a Kárpátokban volt a magyar-lengyel országhatár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!