Akkor ennyit az Alkotmánybíróságról

2014. július 11. 14:40

Mit üzennek nekünk, többieknek az alkotmányosság legfőbb őrei? Azt, hogy kapjuk be. Azt, hogy ha itt valami nem tetszik, lehet menni Strasbourgba.

2014. július 11. 14:40
Seres László
Seres László
hvg.hu

A magyar alkotmányosság legfőbb őrei, miután a minap közzétették, hogy abszolúte nem alkotmányellenes a takarékszövetkezetek állami kényszerösszevonása (»közérdekből« szerintük akár a tulajdon teljes elvonása is alkotmányos lehet), most megismételték az üzenetet, és ne tévedjünk, az alaptörvény ismert minősége miatt minden hasonló ügyben ezt fogjuk hallani tőlük újra és újra, amíg meg nem szokunk vagy amíg úgy nem döntünk, hogy akkor mostantól inkább csak online követjük hazánk aktuális fejleményeit, Londonból.

A trafikosok ügyében az Ab kimondta: nem sértette tulajdonhoz való jogukat az a manipulatív, átláthatatlan és amúgy teljesen sikertelen és diszfunkcionális piacátszabási és klientúraépítési manőver, amelynek keretében az állam – a közjóra, a fiatalok egészségére, a családi vállalkozások felfutattására, az öreganyám kínjára hivatkozva – tízezrektől vette el addigi megélhetésüket.

Az Ab indoklásában a jelek szerint szétválasztotta a tulajdont a gazdasági tevékenységtől, és alaptalannak tartotta a tulajdon sérelmét (»csak« a vállalkozáshoz való jog sérült, de annyira azért nem, hogy az egész alkotmányellenes is legyen; teljes az őrület), hiszen a boltjaik megmaradtak, csupán a koncesszió úszott el, még egyszer hangsúlyozzuk, közérdekből. Na mostan lehet, hogy a koncesszió nem tulajdon – de egy régóta, többé-kevésbé sikeresen működő üzleti vállalkozás önkényes elvétele és másnak történő odaadása: lopás. Ami az állami újraosztás kifejezés magyar fordítása. Vagy ahogyan L. Simon László nyilatkozta a trafikügyről: »A pályázatot a lehető leggyorsabban szerettük volna lebonyolítani, így olyan cégeket akartunk meghívni, akikről nem kell hosszasan referenciákat begyűjteni. Ez pedig valóban csak az ismerősi körünkből volt lehetséges.« Ja nem, nem arról nyilatkozta. Mindig összekeverem a jegyzeteimet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2014. július 11. 18:47
Menjetek csak nyugodtan Strasbourgba! Van időtök! Ha a vörös csillagos ügyre gondolok, akkor talán még jobban is járnátok! Mert ha nektek egyszer -úgy vélitek- egy ügy sérelmes, akkor Rákosival együtt azt valljátok:A határ s csillagos ég!Odáig megyünk! Szerintem te és a LAPOD elmehetnétek inkább Kukutyinba , zabot hegyezni, vagy Gencsre, sót nyalni!Bon voyage!
balbako_
2014. július 11. 16:08
Jelzem csak megerősítették a választói üzenetet azt a bizonyos kapjátok be-t!
Apáczai
2014. július 11. 16:05
"Mit üzennek nekünk, többieknek az alkotmányosság legfőbb őrei? Azt, hogy kapjuk be. " És ezt üzenjük mi is nektek, és minden integrálódásra képtelen acsarkodónak. Ha pedig még ez után sem tetszik, akkor lehet pakolni. Húzzatok el a jó édes .....-ba!
Gombóc XVI. Artúr
2014. július 11. 15:48
Azért ne keverjük a szezont a fazonnal! Az Alkotmánybíróság a szisztémára mondta, hogy az nem alkotmányellenes. Arról ők egy szót sem mondtak, mert ennek értékelése nem az Alkotmánybíróság dolga, hogy ezzel a rendszerrel a fiuk hogyan hozták helyzetbe a cimbiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!