A sas leszállt, Orbánék a Várba költöznek

2014. július 23. 13:29

Ez az emlékmű, így ebben a formában az igénytelenségével immár nem szól másról, mint a hergelésről és a közbeszéd további megmérgezéséről.

2014. július 23. 13:29
Ténytár
Ténytár

Az több mint visszás, hogy az emlékmű ügyében, egy ennyire érzékeny témában keménykedik a magyar kormány azzal, hogy ők bármit megtehetnek, semmilyen ellen hang, tiltakozás sem tántoríthatja el őket a céljaik elérésétől. Orbán, az ígérete ellenére semmilyen érdemleges párbeszédbe sem kezdett bele a Sorsok Házával, az emlékművel, vagy akár a Veritas Történetkutató Intézettel kapcsolatban. A történészek hiába próbálkoztak a szoborállítás kapcsán petíciókkal, ténykedésük süket fülekre talált a kormányzatnál.

Ez az emlékmű, így ebben a formában az igénytelenségével (még a rajta szereplő feliratot is sikerült félrefordítani, így jelenleg állatáldozatokról emlékezik meg a a héber felirat) immár nem szól másról, mint a hergelésről és a közbeszéd további megmérgezéséről. Mindezeknek a lépéseknek a kormányzati célja egyrészt az lehet, hogy elterelje a figyelmet az olyan témákról, mint például, hogy miért is kell 110 milliárd forintot zárolni a költségvetésből, miközben arra mégis van több tíz milliárd forint, hogy Orbánék átköltözhessenek Budára. Másrészt ezek a jelképes erőfitogtatások egyértelmű üzenetként dekódolódhatnak azoknál a szavazóknál, akiknek imponál a baloldallal szembeni állandó konfliktuskeresés, illetve akik még vacillálnak a Fidesz és a Jobbik között az önkormányzati választások közeledtével.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2014. július 23. 22:14
A városligeti Gyurcsányi- féle vaskefe az igényes alkotás ? Ha a jobboldal ilyen cirkuszt csinált volna a vaskefe/munkásőr-ék/ellen vajon hány szem, végtag bánta volna a rendőri fellépést?
Jabotinsky
2014. július 23. 21:28
Kint voltam ennél a csodálatos szobornál, amelyre 69 éve várunk. Szóvá tettem azt a középkori római zsidó gettók hangulatát idéző szemetet amit ezek, a Stürmer magazin karikatúra rajzolóit megihlető groteszk lények odahánytak. Odahányták a szemetüket, mert szenvedéstörténet csak zsidó privilégium lehet! Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij, minden idők legtöbb nyelvére lefordított és legolvasottabb orosz írója a ,"Jevrejszkaja Vaprosz" (fonetikusan) A ZSIDÓKÉRDÉS című írásában, a "Pro et contra" résznél írja: "Negyven évszázados múlttal bíró népnek, mint a minő a ZSIDÓ, régi történetét megismerni talán nagyon nehéz munka, — én nem tudom. Egyet azonban biztosan tudok, azt ugyanis, hogy sehol a világon nincs még egy nép, mely annyit panaszkodnék sorsára, mely oly szakadatlanul — minden lépésnél és minden szónál —megaláztatása, szenvedései, mártírsága miatt jajongana, miként a ZSIDÓK..." A szobor előtt morajló csőcselék gyűlölettel sziszegte magából, Így magyarok, úgy magyarok". Mindezt hetven évvel a vészkorszak, és a mindenkit sújtó második világháború után. Nem lehet értelmezni ezt a hangoskodó lipótvárosi zsidó csőcseléket, akiknek elaljasul ösztönvilágában ott lüktet 1919-es bőrkabátos felmenőik összes romboló indulata. Azé a vörös hordáé, akik azt dalolták, hogy "Nincsenek őseink csak proletár hőseink. Ott tiszteljük a múltat, ahol magyarosított nevű rőfös legény nagyapáink vonultak szétrúgni mindent, ami magyar, és nemzeti..." Ezeknek a judeobolsevik és ÁVÓS családi hagyományokkal bíró hordalényeknek, ha mindenről a 70 évvel ezelőtti vészkorszak, a Duna partról a "cipők" és minden számukra nem tetsző dologról a Dávid-csillagos kivarró, a belvárosi házakról a csillagos házak jutnak eszükbe, akkor miért nem telepednek végre valahára a Jordán partja mellé Erec Jiszráélbe? Miért nem mennek haza? Hiszen a zsidóságnak egyetlen hazája van és az Erec Jiszráél. Nem itt kell nyüszíteni és hangulatot kelteni, hanem "haza kell menni", ahogy ezt a neves judaista tudós és publicista, a tiszteletre méltó Naftali Kraus üzente. Alijázni kellene talán!
balbako_
2014. július 23. 15:56
A hülyeség meg kiköltözött legalábbis a Szabadság tér szobor felőli részéről az agybetegek tiltakozása közepette.
kjkj945
2014. július 23. 15:48
""A sas leszállt ( The Eagle Has Landed )"" "1943. Hitler - sikerein felbuzdulva - parancsot ad Canaris tengernagynak, hogy raboltassa el legnagyobb ellenségét, Churchillt." Most ki akarja elraboltatni Orbánt??? Ki a legnagyobb ellenség?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!