Jogszabállyal lehet az államé a teljes MVM

2014. augusztus 04. 08:43

A kormány szeretne döntést hozni arról, hogy a stratégiai ágazatoknál a törvény erejénél fogva kezelhessünk egyes eseteket. Interjú.

2014. augusztus 04. 08:43
Seszták Miklós
Napi Gazdaság

Nemrég a kormány módosította az idei költségvetést annak érdekében, hogy az állam a stratégiainak ítélt területeken növelhesse a szerepvállalást. Számít arra, hogy idén további cégvásárlások miatt ismét bele majd nyúlni a büdzsébe?

Múlt hét végén írtam alá a szerződést az MKB Bank megvételéről, ami nagy áttörés a magyar bankrendszert illetően. De ezenkívül is szeretnénk még akvizíciókat végrehajtani. Úgy tűnik, hogy a leghamarabb a Bombardier MÁV Kft. külföldi tulajdonosával tudunk majd megállapodni. Az év végéig azonban ezenkívül is lehetnek még olyan akvizíciók, amelyek a költségvetés módosítását igényelhetik.

Említette korábban, hogy célként tűzték ki az MVM százszázalékos tulajdonrészének megszerzését. Történt ebben már előrelépés?

Az Igazságügyi Minisztériumban kidolgozták annak jogi lehetőségeit, hogy ezt miként lehet elérni. Vélhetően a parlament őszi ülésszakának első jogszabály-módosításai között szerepel majd.

Akkor ezek szerint nem szimpla adásvétel során kerül majd az államhoz az az egy százalék alatti MVM-részesedés, amely ma magánkézben van?

A kormány szeretne döntést hozni arról, hogy a stratégiai ágazatoknál a törvény erejénél fogva kezelhessünk egyes eseteket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2014. augusztus 04. 16:38
Nem értem, miért zavarja az államot/kormányt "az az egy százalék alatti MVM-részesedés, amely ma magánkézben van"...?! Gondolom már így is minden döntés a 99%-os tulajdonos (az állam) kezében van...
tunde04
2014. augusztus 04. 14:51
mit képzelnek ezek, h növelik az állami tulajdont! főleg stratégiai okokból! legyünk csak kiszolgáltatva a piac kénye-kedvének!
UNORBÁN
2014. augusztus 04. 14:46
A börtönből nyilatkozta??? Zuschlag 2
bini
2014. augusztus 04. 09:28
Azért, ha azt veszük, hogy 1% alatti tulajdonrészt birtokol más, azt nem tudni, hogy egy vagy több magánszemély.Érdemes ilyen esetben tiszta viszonyokat teremteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!